Πώς έκαναν τον Τζόκοβιτς αρχηγό των ψεκασμένων

Πώς έκαναν τον Τζόκοβιτς αρχηγό των ψεκασμένων
Νόβακ Τζόκοβιτς Scott Barbour/Tennis Australia/AP IMAGES

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς και το πώς δίνει όπλα στους επαγγελματίες "ψεκασμένους" να συνεχίζουν τη προπαγάνδα τους εν μέσω πανδημίας.

Όσοι θεώρησαν, ότι η υπόθεση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένα θέμα lifestyle, στο οποίο έχει δοθεί παραπάνω σημασία απ’ όσο πραγματικά αξίζει, αποδεικνύεται τελικά ότι είναι μακριά νυχτωμένοι!

Μακριά νυχτωμένοι είναι επίσης όσοι πιστεύουν ότι παρα-ασχοληθήκαμε με την υπόθεση αυτού του ιδιόμορφου τενίστα, που έχει μεν μια πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα (και μπράβο του), αλλά ταυτόχρονα – όπως διαβάζω στο εμπεριστατωμένο άρθρο του Γιάννη Φιλέρη, εδώ στο NEWS 24/7 – έχει προκαλέσει με ακραίες τοποθετήσεις του (εδώ, όχι μπράβο του).

Συγκεκριμένα, θα επαναλάβω (καθώς η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως), ότι ο Νόλε, (όπως αποκαλούν τον Τζόκοβιτς οι θαυμαστές του) είναι αντίθετος στον εμβολιασμό. Άραγε στην Ελλάδα θα τον λέγαμε «ψεκασμένο» ή για τους διάσημους δεν ισχύει ο χαρακτηρισμός;.

Και όχι μόνο δεν πιστεύει στα εμβόλια, αλλά στην αρχή αμφισβητούσε και την ύπαρξη του ίδιου του κορονοϊού. Και όπως διαβάζω στον Γιάννη Φιλέρη, ο Νόλε είχε διοργανώσει ένα τουρνουά τένις, χωρίς να ληφθούν μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να μετατραπεί σε… covid-πάρτι από το οποίο δεν γλύτωσε κανένας!

Ακόμα, δεν ξέρω δε, τι θα λέγανε οι συμπατριώτες μας (και κυρίως οι συμπατριώτισσές μας) θαυμαστές του, αν ο Νόλε ερχόταν στην Ελλάδα και δήλωνε, ότι οι άνδρες τενίστες πρέπει να αμείβονται περισσότερο από τις γυναίκες αθλήτριες του σπορ; Ή απαξία στις γυναίκες είναι κάτι καταδικαστέο μόνο αν η δήλωση γίνεται από κάποιον Τζούμα ή κάποιον μητροπολίτη και όχι από τον Νόλε;

Και βέβαια, φαντάζομαι, ότι δεν είναι κακό να φωτογραφίζεται ο Νόλε αγκαλιά με τον Μίλαν Γιόλοβιτς, τον αρχηγό των παραστρατιωτικών της «Drina Wolves» (των διαβόητων «Λύκων του Δρίνου» δηλαδή), που έχει καταδικαστεί από το 2017 για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για απόπειρα γενοκτονίας των Βοσνίων στην Σρεμπένιτσα. Φαντάζομαι κακό θα ήταν μόνο αν στη φωτογραφία αγκαλιά με το «μπουμπούκι» αυτό, ήταν κάποιος άλλος, όχι με το φοβερό μπακχντ, ή τρομερό φόρχαντ του Νόλε..!

Όμως, με τον απίστευτο τρόπο, που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της Αυστραλίας την υπόθεση αυτή, αυτό που κατάφερε τελικά είναι να φτιάξει ένα «ήρωα» των αντιεμβολιαστών. Ένα «είδωλο», που δεν «μασάει» τον… «φασισμό» των εμβολιαστών..!

Και όλα αυτά γιατί στην Αυστραλία η κυβέρνηση της χώρας και προσωπικά ο πρωθυπουργός της -εν όψει και των εκλογών- δεν μπόρεσε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την αντίδραση των κατοίκων μιας χώρας, που μετά από μια πολύμηνη καραντίνα, με τα όποια αρνητικά συνεπακόλουθα, δεν μπορούν να δεχτούν να μπαίνουν στη χώρα τους ανεμβολίαστοι, που θεωρούν, ότι ο κορονοϊός είναι μια παγκόσμια συνομωσία και το εμβόλιο η προσπάθεια του Μπιλ Γκέιτς να μας κάνει μας κάνει ζόμπι, βάζοντας μέσα μας τσιπάκια ή το «μπόλι» του Σατανά..! Είτε αυτός, που τα υποστηρίζει, είναι ο σούπερ σταρ Τζόκοβιτς είτε είναι ο Γιάννης από τη Νέα Φιλαδέλφεια (βάζω τον εαυτό μου για να μην έχουμε παρεξηγήσεις).

Σε κάθε περίπτωση, ήταν άκρατος λαϊκισμός ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε ο Τζόκοβιτς. Δεν λέω, όλοι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Για παράδειγμα, ο Τζόκοβιτς δεν είναι ένας μετανάστης, που προσπάθησε να μπει παράνομα στη χώρα, για να τον βάλεις στο ξενοδοχείο που προορίζεται για τους ανθρώπους αυτούς! Κατέθεσε τα χαρτιά του και του έδωσαν βίζα και ήρθε. Αν υπήρξε λάθος από πλευράς των υπηρεσιών της Αυστραλίας ας τα βρουν μεταξύ τους οι «αρμόδιοι». Και δεν το λέω εγώ αυτό, αλλά ο δικαστής που τον δίκασε: «Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος» ήταν η φράση του για τον Τζόκοβιτς… Επίσης αν τα χαρτιά, που έχει καταθέσει δεν ήταν αυτά που έπρεπε ή ήταν ψευδή, ας τα εξετάσουν, να γνωματεύσουν οριστικά και αν πρέπει ας τον στείλουν πίσω στην πατρίδα του!

Γιατί, η συνέχιση αυτού του φθηνού σόου, μόνο ζημιά κάνει και δίνει όπλα στους επαγγελματίες «ψεκασμένους» -αυτούς που κερδίζουν από τον φόβο των απλών ανθρώπων- να συνεχίζουν τη προπαγάνδα τους εν μέσω πανδημίας. Και με την υπόθεση Τζόκοβιτς, να τους φτιάχνουμε και «ήρωες»!

Αρκετά τους έχουμε πληρώσει… Και μάλιστα με βαρύ κόστος… Σε ανθρώπινες ζωές… Φθάνει πια!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα