Μήνυση κατά της ΕΛ.ΑΣ. και υπουργών

15-6-2011-AΘΗΝΑ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
15-6-2011-AΘΗΝΑ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Κατατέθηκε τελικά η μήνυση για τα μεγάλα επεισόδια στις μαζικές διαδηλώσεις, στις 15, 28 και 29 Ιουνίου, όπου, σύμφωνα με τη μήνυση αλλά και όσα έδειξαν οι κάμερες, εκτοξεύθηκαν χιλιάδες χημικά (Vids)

Τη Δευτέρα κατατέθηκε τελικά η μήνυση από συνολικά 126 πολίτες και 150 μάρτυρες, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και των μεγάλων, μαζικών διαδηλώσεων, στις 15, 28 και 29/6/2011, στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους και περιοχές.

Η μήνυση γίνεται διότι, σύμφωνα με όσους την υποβάλλουν, η αστυνομία χρησιμοποίησε απρόκλητη δολοφονική βία αλλά και για την ρίψη χημικών, εκρηκτικών και λοιπών όπλων, κορυφώνοντας σε ένταση και έκταση το πογκρόμ που πραγματοποιήθηκε την 29/6/2011.

 

Η μήνυση στρέφεται προσωπικά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, των Εισαγγελικών Λειτουργών οι οποίοι βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Ελ. Οικονόμου, του προϊσταμένου και των μελών του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης, του προϊσταμένου και των μελών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των αστυνομικών των διμοιριών των ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ που τελούσαν σε υπηρεσία κατά τις συγκεκριμένες αναφερόμενες ημερομηνίες και γενικά κατά παντός υπευθύνου που έδωσε εντολή για τις πράξεις που περιγράφονται στη μήνυση ή που με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμε τους ανωτέρω δράστες.

 

Οι 126 πολίτες – μηνυτές, προσήλθαν το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και συνέταξαν τη μήνυση ενώ στη συνέχεια προσήλθαν στην Γραμματεία της Εισαγγελίας του κτηρίου 16 για την κατάθεση της.

Ωστόσο, είναι γνωστό πως μέχρι σήμερα τέτοιες μηνύσεις από θύματα αστυνομικής και κρατικής καταστολής απορρίπτονται, με το αιτιολογικό ότι οι δράστες δεν μπορούν να εντοπιστούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Τσακίστε τους με κάθε μέσο, οτιδήποτε κι αν αυτό σημαίνει"

Κίνδυνος για την υγεία η αλόγιστη χρήση χημικών

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

SHARE: