Τη μέθυσαν για να τη βιάσουν

Τη μέθυσαν για να τη βιάσουν

Οι δύο νεαροί που διασκέδαζαν με τη 16χρονη Στέλλα στο Ρέθυμνο φέρονται ως υπεύθυνοι για τον θάνατό της. Πριν την πάνε στο νοσοκομείο την είχαν οδηγήσει σε ερημική τοποθεσία, όπου την μέθυσαν και προέβησαν σε ασελγείς πράξεις

Τραγική τροπή παίρνει η υπόθεση της 16χρονης Στέλλας, η οποία έχασε τη ζωή της από αλκοόλ στην Κρήτη.

Η ΕΛΑΣ στο Ρέθυμνο σχημάτισε ποινική δικογραφία, σε βάρος τεσσάρων ατόμων, για την υπόθεση του θανάτου της κοπέλας. Ανάμεσά τους και δύο φίλοι της με τους οποίος διασκέδαζε η κοπέλα μέχρι αργά τα ξημερώματα.

Η Αστυνομία είχε ενημερωθεί πως το θύμα διασκέδαζε με δύο άτομα ηλικίας 17 και 23 ετών αντίστοιχα, σε νυχτερινά μαγαζιά του Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια με το αυτοκίνητο του 23χρονου οδήγησαν την ανήλικη σε ερημική τοποθεσία της πόλης, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα κατανάλωσαν, από κοινού, ένα μπουκάλι ουίσκι, τo οποίo είχαν προηγουμένως προμηθευτεί οι δύο νεαροί μαζί με αναψυκτικά και ποτήρια.

Η πρόθεση των δύο νεαρών ήταν να την βιάσουν, κάτι το οποίο όμως δεν πέτυχαν εξαιτίας της κατάστασης που περιήλθε η νεαρή από την κατανάλωση οινοπνεύματος.

Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να προβούν διαδοχικά σε άλλες ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Μετά μετέφεραν την ανήλικη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου όμως δεν ενημέρωσαν τους γιατρούς για το ιστορικό της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έσπασαν στην προανάκριση

Κατά την προανάκριση οι νεαροί δεν άντεξαν και ομολόγησαν, αναφερόμενοι μάλιστα με λεπτομέρειες στο περιστατικό ενώ επέδειξαν το ακριβές σημείο στο οποίο είχαν οδηγήσει την ανήλικη.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μπουκάλι του αναψυκτικού, τα ποτήρια και το καπάκι της φιάλης του ουίσκι.

Επίσης αναφέρθηκαν με ακρίβεια στο δρομολόγιο που ακολούθησαν κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Σχηματίστηκε άμεσα δικογραφία σε βάρος τους για εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις και έκθεση, που προκάλεσε το θάνατο της ανήλικης.

Η δικογραφία που περιλαμβάνει και το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, για τους δύο γονείς του 17χρονου, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

Επιπλέον σε βάρος των ιδιοκτητών τριών καταστημάτων, που είχαν επισκεφτεί οι δράστες με την ανήλικη, εφαρμόσθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας και με αφορμή Ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο 6μηνο χειρίστηκαν 25 περιστατικά οξείας μέθης ανηλίκων, ζητήθηκε η πραγματοποίηση εισαγγελικής έρευνας, για την απόδοση τυχόν ευθυνών του ιατρικού προσωπικού, αναφορικά με την τέλεση του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο θάνατος του κοριτσιού, συγκλόνισε το πανελλήνιο και οδήγησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη λήψη μέτρων στο νησί για την αποτροπή των ανηλίκων από την κατανάλωση αλκοόλ. Για άλλη μια φορά όμως με μεγάλη καθυστέρηση

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα