1ο Greece On Board Festival: Karavi, Σχοινιάς 27 - 28 Ιουνίου 2015

1ο Greece On Board Festival: Karavi, Σχοινιάς 27 - 28 Ιουνίου 2015
WBSF

Η μεγάλη γιορτή με απαιτητικούς αγώνες και δράσεις για όλους, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα

To 1ο Greece On Board Festival που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο & Κυριακή 27-28 Ιουνίου στο «Καράβι» στο Σχοινιά υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, ήταν μια μεγάλη γιορτή, γεμάτη δράσεις για όλους! Απαιτητικοί αγώνες SUP, έκθεση εξοπλισμών και προϊόντων αλλά και φυσικά, γνωριμία με τα θαλάσσια αθλήματα σανίδας από το WBSF!

Η 1 μέρα αν και ξεκίνησε με ανάμικτα συναισθήματα λόγω της βροχής και γενικότερα των συμβάντων στην πολιτική σκηνή της χώρας μας αλλά η ομάδα του WBSF αποφάσισε να κάνει το καλύτερο δυνατό για να ξεχαστούν έστω και για λίγο όλοι.

Οι προετοιμασίες άρχισαν, τα χαμόγελα δεν άργησαν και σύντομα το festival ήταν έτοιμο!

Από νωρίς το πρωί το κοινό μπορούσε να δει live την summer collection 2016 στο περίπτερο της Quiksilver, έκθεση και δοκιμή εξοπλισμών από την BIC SUP, γνωριμία με το kitesurf από τους Kitebees, παρουσίαση της Sony Action Cam, αλλά και να λάβει μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό της  BIC Flex!

1ο Greece On Board Festival: Karavi, Σχοινιάς 27 - 28 Ιουνίου 2015
WBSF

Σε τόσο δύσκολους αγώνες, δεν θα μπορούσε να λείπει και το technical support για τους εξοπλισμούς, που είχε στηθεί από το BoardsNWheels.

Πολύ σημαντική παρουσία για το Σάββατο, ήταν αυτή του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, που θα βρέθηκε στο ΚΑΡΑΒΙ για ένα ποοοολύ σημαντικό σκοπό! Ενημέρωση για τον παιδικό καρκίνο και δειγματοληψία για όσους επιθυμούσαν να γίνουν Εθελοντές δότες!

Αξίζει να σημειωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για τα αθλήματα αυτά. Οι εθελοντές του WBSF κυριολεκτικά και τις 2 μέρες δεν σταμάτησαν τα μαθήματα windsurf και SUP. Και αυτό είναι που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα, μιας και αυτός είναι ο στόχος μας… promotingthe water board sports culture!

1ο Greece On Board Festival: Karavi, Σχοινιάς 27 - 28 Ιουνίου 2015
WBSF

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1η ημέρα

Οι περισσότεροι το ήξεραν από πριν όταν διάβασαν την προκήρυξη ότι τα πράγματα στο Σχοινιά δεν θα ήταν εύκολα.  Επιβεβαιώθηκαν με τον πιο ευχάριστο τρόπο, με την ικανοποίηση ότι κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με αντιπάλους τον άνεμο, την τακτική, την τεχνική, την κούραση, την αντοχή και τον ίδιο τους τον εαυτό!

Η ομάδα του WBSF είχε στο μυαλό της να κάνει αγώνες με διεθνή πρότυπα και δυσκολία έτσι ώστε να μπορέσουν οι αθλητές να πάρουν μια γεύση από ένα διαφορετικό είδος Sup Racing.

Στα πρότυπα λοιπόν του Παγκοσμίου πρωταθλήματος από την ISA είχαμε 2 μέρες αγώνες, με  Technical Race (αγώνες τεχνικής δυσκολίας) και  Long Distance (αγώνες μεγάλης απόστασης και αντοχής).

Την πρώτη μέρα η διοργανωτική ομάδα του αγώνα αποφάσισε να διεξαχθεί το Technical Race μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν θα επέτρεπαν τον αγώνα 10+ χλμ, μια απόφαση που τελικά ήταν σωστή αφού ακόμα και τα 4,5 χλμ του super lap που στήθηκε ήταν αρκετά για να πιέσει τους αθλητές.

18 μίλια βοριά και σπιλιάδες που έφταναν και πάνω από 20 knots είχαν να αντιμετωπίσουν οι γενναίοι που εμφανίστηκαν στο Καράβι το Σάββατο, σε ένα στίβο στημένο μπροστά ακριβώς από την παραλία, όπου ο κόσμος μπορούσε να παρακολουθήσει όλη τη κούρσα στην κοντινότερη δυνατή απόσταση.

Ο στίβος ήταν δύσκολος. Πάνω από 2χλμ, με 2 γύρους, όλες τις πλεύσεις (όρτσα, πρίμα, πλαγιοδρομία), 13 στροφές και από τις 2 μεριές και με επιπλέον δυσκολία του να επιλέξεις σε ποιον γύρο θα κάνεις το super lap που σου έδινε πλεονέκτημα κοντινότερης διαδρομής.

1ο Greece On Board Festival: Karavi, Σχοινιάς 27 - 28 Ιουνίου 2015
WBSF

Μετά το απαραίτητο suppers meeting, έγινε η εκκίνηση του αγώνα και κατευθείαν του τελικού αφού οι αθλητές που μας τίμησαν ήταν λίγοι και καλοί! Από τον πρώτο γύρο κιόλας είχαμε αγωνία στην παραλία, καθώς ο δεύτερος Αλέξανδρος Πράπας αποφάσισε να κάνει την κίνηση του και να καβατζάρει τη σημαδούρα του super lap, αφήνοντας πίσω του τον πρωτοπόρο μέχρι τότε Γιώργο Κωσταντή και τον Νίκο Συρίγο που ακολουθούσε.

Μέχρι τον  δεύτερο γύρο κρατήθηκε το πλεονέκτημα αλλά η τακτική δεν απέδωσε σωστά για τον Αλέξανδρο αφού οι άλλοι 2 κατάφεραν να τον περάσουν χρησιμοποιώντας το super lap.

Αλλά και στη δεύτερη τριάδα υπήρχε πολύς ανταγωνισμός με τους Γαλάνη, Μαφούνη και Τούντα, να τερματίζουν με μερικά δευτερόλεπτα διαφορά όπως και μεταξύ του Μαστραντώνη Μιχαήλ και του Τσίτου Δημήτρη για τις θέσεις 9-10.

Η πρώτη μέρα του 1 Greece On Board όμως δεν τελείωσε με την λήξη του αγώνα. Οι αθλητές ξεκουράστηκαν απολαμβάνοντας τις εγκαταστάσεις του ΚΑΡΑΒΙ και προς απόγευμα δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις αφού ο Αντώνης Δαυίδ ζήλεψε από τα groms της παραλίας και μας έδειξε τις επιδόσεις του στο skimboard! …και τα κορίτσια του WBSF δεν άντεξαν να μην δοκιμάσουν (με τις απαραίτητες τούμπες φυσικά)

Και μιας και η μέρα ήταν κουραστική, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο! SUP Yoga με instructor την Πόλυ Πηλού λίγο πριν τη δύση του ήλιου, για το απόλυτο χαλάρωμα και stretching.

1ο Greece On Board Festival: Karavi, Σχοινιάς 27 - 28 Ιουνίου 2015
WBSF

2η ημέρα

Κυριακή και η μέρα του αγώνα 10+ χλμ  έφτασε! Ο στίβος ήταν γνωστός εδώ και μέρες και η αγωνία ζωγραφισμένη στα ανυπόμονα πρόσωπα των αθλητών!

Όπως επιβάλουν οι κανόνες, οι αθλητές στήθηκαν στη σωστή σειρά (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προηγούμενη ημέρας) ενώ υπήρχε και  το ανάλογο κενό μεταξύ τους πριν δοθεί η εκκίνηση.

Ο καιρός αυτή τη φορά έκανε το χατίρι στους αθλητές και έπεσε κατά τη διάρκεια του αγώνα αφήνοντας ένα ελαφρύ breeze  ίσα ίσα για να τους δροσίζει σε όλη τη διαδρομή.

Το highlight της ημέρας ήταν τα τελευταία 20 μέτρα της διαδρομής, όπου ο Πράπας με ένα τρελό sprint πιάνει στον ύπνο τον Συρίγο και ξαφνιάζει τον Κωσταντή που όμως κράτησε την πρώτη θέση.

Θέλει πολύ σθένος να κάνεις επίθεση μετά από 10 χλμ και ακόμα περισσότερο να κρατήσεις τη θέση σου. ΠΟΛΛΑ μπράβο στον Νίκο, στον Αλέξανδρο και στον Γιώργο που πρόσφεραν αυτό το θέαμα στον κόσμο που είχε μαζευτεί στον τερματισμό για να τους χειροκροτήσει!

Overall Results: http://www.wbsf.gr/greece-on-board-2015-ranking-list/

Η μέρα συνεχίστηκε και γύρω στις 5 το απόγευμα, ακολούθησαν οι απονομές των νικητών αλλά και η κλήρωση του διαγωνισμού της BIC Flex με πλούσια δώρα.

1ο Greece On Board Festival: Karavi, Σχοινιάς 27 - 28 Ιουνίου 2015
WBSF

To 1 Greece On Board Festival έκλεισε με χαμόγελα και αισιοδοξία και ανανεώνει το ραντεβού για το επόμενο.

Αξίζει να σημειωθούν οι δράσεις που πραγματοποίησε η ομάδα του WBSF, λίγες μέρες πριν από 1 Greece On Board Festival με σκοπό την προώθηση των θαλασσίων αθλημάτων σανίδας στο ευρύτερο κοινό:

Παρουσίαση των αθλημάτων στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα: http://www.wbsf.gr/to-wbsf-sto-pedi-ke-thalassa-tou-dimou-marathona/

Τα κορίτσια του beach volley, μαθαίνουν τα θαλάσσια αθλήματα σανίδας: http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/pws-einai-na-kaneis-sup-kai-wind-surf-gia-prwth-fora.3549241.html

Web Page: http://www.wbsf.gr/greece-on-board-festival/

Facebook page: https://www.facebook.com/waterboardsportsfestival?fref=ts

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

1st GreeceOnBoard Festival recap video by WBSF

SHARE: