Η Cana Laboratories και η Dr. Schär γιορτάζουν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης

Η Cana Laboratories και η Dr. Schär γιορτάζουν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης

Σε ένα μοναδικό event στο Κέντρο της Γης

Η Dr. Schär και η Cana Laboratories , τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 στις 17:00, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Κοιλιοκάκη, διοργανώνουν και φέτος μια μεγάλη γιορτή, σε ένα από τα πιο όμορφα αγροκτήματα της πόλης, μόλις 7χλμ από το κέντρο της Αθήνας, στο Κέντρο της Γης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση του έργου των Συλλόγων Πασχόντων από Κοιλιοκάκη, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο.

Οι καλεσμένοι μας, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον πύργο της βασίλισσας Αμαλίας, τα ιπποστάσια και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Ειδικότερα, οι ενήλικες θα ξεναγηθούν στο οινοποιείο του κτήματος και θα γευτούν τα βιολογικά κρασιά των Αμπελώνων Πύργου Βασιλίσσης, ενώ τα παιδιά, παρέα με τη μασκότ μας, Milly, θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους, μέσα από εργασίες στο λαχανόκηπο του κτήματος και μέσω κατασκευών.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γλυκές και αλμυρές γεύσεις, φυσικά ελεύθερες γλουτένης, με τα προϊόντα της Dr. Schär.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε και φέτος μαζί!

Κέντρο της Γης, Λ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον, 13122, τηλ: 210 232 53 80

Πλησίον πάρκο Αντ. Τρίτσης. Οδηγίες πρόσβασης: http://www.centeroftheearth.gr/prosvasi-stin-organosi-gh-kentro-tis-gis/

Λίγα λόγια για την κοιλιοκάκη:

H κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι ένα από τα πιο κοινά αυτοάνοσα νοσήματα με μία παγκόσμια επικράτηση της τάξης του 1%. Η νόσος χαρακτηρίζεται από ανοσο-εξαρτώμενη φλεγμονή του λεπτού εντέρου, η οποία πυροδοτείται από την έκθεση στη γλουτένη σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα. Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Ορολογικές εξετάσεις ειδικών αντισωμάτων μπορούν να βοηθήσουν στην υποψία της νόσου, ενώ η βιοψία λεπτού εντέρου επιβεβαιώνει τη διάγνωση της νόσου. Η κοιλιοκάκη πολύ συχνά είναι ασυμπτωματική και για το λόγο αυτό πολλοί αργούν να διαγνωσθούν. Η μόνη θεραπεία για την Κοιλιοκάκη είναι η υιοθέτηση δια βίου διατροφής από την οποία απουσιάζει παντελώς η γλουτένη.

Σχετικά με τη Dr. Schär:

Η εταιρεία Dr. Schär εδρεύει στη Βόρειο Ιταλία και απολαμβάνει μια εξαιρετική φήμη σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως εξειδικευμένη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, ελεύθερων γλουτένης.

Από την ίδρυσή της, τo 1922, η Dr. Schär κατέχει ηγετική θέση στον Ευρωπαϊκό χώρο, στον τομέα παραγωγής προϊόντων ελεύθερων γλουτένης και έχει αναλάβει την ευθύνη της ανάπτυξης λύσεων για όλους εκείνους τους οποίους είναι απαραίτητη η τήρηση μιας δίαιτας, ελεύθερης γλουτένης (εντεροπάθειες από δυσανεξία στη γλουτένη, ερπητοειδής δερματίτιδα, κ.ά.).

Σχετικά με την Cana Laboratories:

H Cana Laboratories είναι μια ελληνική εταιρεία που από την ίδρυση της το 1928, με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρασκευάζει και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υγείας στην ελληνική αγορά.

H Cana Laboratories αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και δραστηριοποιείται στους τομείς των Φαρμακευτικών Προϊόντων, των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, της Ειδικής & Κλινικής Διατροφής, της Βρεφικής Φροντίδας, των Συμπληρωμάτων Διατροφής & Βιταμινών, των Καλλυντικών & Δερμοκαλλυντικών. Η εργοστασιακή μονάδα της εταιρείας διαθέτει γραμμές παραγωγής που λειτουργούν με αυστηρές προδιαγραφές και παράγουν προϊόντα ιδιαίτερων απαιτήσεων.

Σχετικά με το Κέντρο της Γης:

Το Κέντρο της Γης είναι ένα Κέντρο Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Ιανουάριο του 2012 από την Οργάνωση Γη. Το Κέντρο της Γης είναι ένας καταπράσινος χώρος, 25 στρεμμάτων στην καρδιά της Αθήνας στο Ίλιον. Σκοπός του είναι να προάγει: την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλότητας, την εφαρμογή της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή της κοινωνίας σε αρμονικές δραστηριότητες με τη γη και τη φύση.

SHARE:

24Media Network