Η INTERAMERICAN ανανεώνει τη συνεργασία της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η INTERAMERICAN ανανεώνει τη συνεργασία της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η INTERAMERICAN ανανέωσε και για το 2020 τη συνεργασία της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ως εταιρικό μέλος, που έχει ξεκινήσει το 2013. Η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» επιτελεί σημαντικής αξίας και διεθνούς αναγνώρισης έργο για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητα.

Επίσης, συμβάλλει στον σχεδιασμό καινοτόμων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, όπως οι Πολιτιστικές – Περιβαλλοντικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, με σκοπό την ένταξη των Μνημείων της Φύσης και του Πολιτισμού στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Η INTERAMERICAN από την πλευρά της, το στηρίζει συνδράμοντας στα λειτουργικά έξοδα και συνεργώντας σε δράσεις του σωματείου.

Στο πλαίσιο της δημιουργικής σχέσης της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ», η INTERAMERICAN έχει ήδη χρηματοδοτήσει τη «Μελέτη διαμόρφωσης και ανάπλασης διαδρομών περιήγησης στο φυσικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του χώρου του». Πρωτοβουλία, η οποία για την εταιρεία έχει αναγνωριστεί εντός της επιχειρηματικής κοινότητας με βραβεύσεις. Το έργο αυτό, έχει ως στόχο την ανάδειξη της αυθεντικής εικόνας του μνημειακού συγκροτήματος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και την προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας: να γνωρίσουν τί ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο κατά την αρχαιότητα. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Διακήρυξη για την προστασία των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, που έχει προσυπογράψει η INTERAMERICAN, φυσικά περιλαμβάνει το αρχαιολογικό πάρκο της Επιδαύρου. Η Διακήρυξη είναι πρωτοβουλία του UNEPFI – «Principles for Sustainable Insurance Initiative» (PSI) του Ο.Η.Ε., σε σύμπραξη με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση ( WWF) και το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ένα ακόμη πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στην εταιρεία και το σωματείο, είναι η δημιουργία ενός αφηγήματος-παραμυθιού, αρχαιολογικού περιεχομένου, για το περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό πάρκο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία-μυθοπλασία της αρχαιολόγου Δρος Εύης Παπαδοπούλου, που βασίζεται στο μεγαλύτερό του μέρος σε αρχαιολογικά ευρήματα, μελέτες και βιβλιογραφία από τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο. Παράλληλα, η INTERAMERICAN ανανέωσε και φέτος την προσφορά της προς εργαζομένους της, χρηματοδοτώντας τη συνδρομή φυσικών μελών της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ». Μέσω του εταιρικού πολιτιστικού προγράμματος «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας», που υλοποιείται από το 2013, πραγματοποιούνται επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς τόπους της χώρας μας.

«Με την ισχυρή πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και πάνω απ’ όλα για την ταυτότητα του Γένους και την εθνική οντότητά μας, θεωρούμε χρέος μας να συνεισφέρουμε σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια για την ανάδειξή του. Στην INTERAMERICAN, έχουμε ορίσει την Εταιρική Ευθύνη στη βάση του πνευματικού περιεχομένου που μπορεί να αναδεικνύει τη μοναδικότητα της Ελλάδος σε όλη την ιστορική διαδρομή της, αποτελώντας εθνικό πλούτο. Συνεπώς, η σύνδεσή μας με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» υπηρετεί αυτόν τον ορισμό και ταυτίζεται με την εταιρική αποστολή να συμβάλλουμε στην ποιότητα ζωής για όλους τους Έλληνες, συμπληρωματικά ως προς την ασφαλιστική δραστηριότητά μας, όντας ένας επιχειρηματικός οργανισμός πέρα από τα ασφαλιστικά όρια» αναφέρει ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας του ομίλου.

Εκ μέρους του σωματείου, τονίζεται πως «η INTERAMERICAN αποτελεί για το ΔΙΑΖΩΜΑ έναν σπουδαίο σύμμαχο και συνοδοιπόρο μέσα σε αυτά τα χρόνια. Είναι πάντα παρούσα σε όλες τις στιγμές του σωματείου, στηρίζοντας έμπρακτα όλες τις δράσεις του. Μεταξύ των ανθρώπων της εταιρείας και του σωματείου έχει αναπτυχθεί μια σχέση βαθειάς φιλίας και αγάπης, η οποία εξελίσσεται κάθε ημέρα με στόχο πάντα την ανάδειξη και προστασία των Μνημείων της Φύσης και του Πολιτισμού της χώρας μας».

Ο Πολιτισμός άλλωστε για την INTERAMERICAN είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του DNA της και βασικός πυλώνας στο εταιρικό σχέδιο Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής», που υλοποιείται από το 2003.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version