Λίμνη Ν. Πλαστήρα νομού Καρδίτσας: Ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς

Λίμνη Ν. Πλαστήρα νομού Καρδίτσας: Ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς

Η λίμνη Ν. Πλαστήρα αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθώς πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης σε υψόμετρο 800μ. περίπου και καλύπτει έκταση 25.000 στρεμμάτων

Περιμετρικά της λίμνης βρίσκονται πανέμορφα χωριά και οικισμοί αλλά και θρησκευτικά μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι και αξιοθέατα. Η διαδρομή περιμετρικά της λίμνης είναι εξαίσια με τις εναλλαγές του τοπίου να κερδίζει τις εντυπώσεις του επισκέπτη. Επιπλέον, η αναπτυγμένη τουριστική υποδομή της περιοχής, με τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής δίπλα στα νερά της λίμνης, την καθιστά αγαπημένο προορισμό τουριστών και επισκεπτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τη γευστική απόλαυση με τα καλομαγειρεμένα φαγητά, το ντόπιο κρασί και το τσίπουρο με τις δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας στις αγραφιώτικες βουνοκορφές.

Στη δυτική πλευρά της λίμνης οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τονε λεύθερο χρόνο τους στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νεοχωρίου, στο Εκπαιδευτικό Δάσος Μπελοκομύτη, στο Παρατηρητήριο κοντά στο Φράγμα Ταυρωπού,στο Καταφύγιο «Ελατάκος», στα οικολογικά μονοπάτια περιμετρικά της λίμνης, στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου.

Επίσης,μπορούν να κάνουν διάφορα σπορ στα νερά της λίμνης, ποδηλασία, mountain bike, ιππασία, τοξοβολία,ψάρεμα, σκοποβολή και διαδρομή με αυτοκίνητο.

Αξίζει, ακόμα, να επισκεφθεί κανείς την Ι.Μ.Πελεκητής στην Καρίτσα, την Ι.Μ. Πέτρας κοντά στο Καταφύγι και την Ι.Μ. Κορώνας πάνω από το Μοσχάτο.

Επιστρέφοντας στην παραλίμνια διαδρομή μπορεί κανείς να θαυμάσει τον τεράστιο φυσικό σχηματισμό της «Κοιμωμένης των Αγράφων» στην κορυφογραμμή της Πίνδου, που αγγίζει σχεδόν την τελειότητα και να αγναντέψει από ψηλά τον απέραντο θεσσαλικό κάμπο. Στο Φράγμα της λίμνης Πλαστήρα ολοκληρώνεται η περιήγηση της παραλίμνιας διαδρομής, η οποία εκτείνεται σε δίκτυο 60 περίπου χλμ. και αποτελεί τον μικρό παράδεισο που επισκέπτονται και θαυμάζουν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες κάθε χρόνο.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version