Tetra Pak: Διάλεξε χάρτινες συσκευασίες που ανακυκλώνονται και κάνε μια σωστή & βιώσιμη επιλογή για το περιβάλλον

Tetra Pak: Διάλεξε χάρτινες συσκευασίες που ανακυκλώνονται και κάνε μια σωστή & βιώσιμη επιλογή για το περιβάλλον

Ανακυκλώνουμε στον μπλε κάδο, δίνουμε μια νέα ζωή στις χάρτινες συσκευασίες και γινόμαστε Πρωταθλητές στην … Ανακύκλωση

Η Tetra Pak®, κορυφαία εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων στον κόσμο, με όραμα τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, δημιουργεί χάρτινες συσκευασίες ροφημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά, και μας καλεί να γίνουμε πρωταθλητές στην ανακύκλωση και να κάνουμε μια σωστή και βιώσιμη επιλογή για το περιβάλλον.

Οι χάρτινες συσκευασίες της Tetra Pak είναι ανακυκλώσιμες, καθώς αποτελούνται κυρίως από υψηλής ποιότητας χαρτί, πάνω από 70%, το οποίο προέρχεται από δάση, με την πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης Forest Stewardship Council®, και από άλλες ελεγχόμενες πηγές, καθώς και από πολυμερή (κυρίως πολυαιθυλένιο) και αλουμίνιο.

Ανακυκλώνοντας μια χάρτινη συσκευασία Tetra Pak της δίνουμε μια νέα ζωή και τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί για κάτι καινούργιο. Τα βήματα είναι απλά:

  • Διαχωρίζουμε καθημερινά τις χάρτινες συσκευασίες από τα υπόλοιπα απορρίμματα στο νοικοκυριό

  • Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα

  • Διπλώνουμε τις χάρτινες συσκευασίες

  • Απορρίπτουμε τις χάρτινες συσκευασίες στον μπλε κάδο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) της γειτονιάς μας

  • Δεν πετάμε στον μπλε κάδο τις χάρτινες συσκευασίες μέσα σε δεμένες σακούλες, αλλά τις ρίχνουμε χωριστά

Μετά τη διαλογή, η επεξεργασία των χάρτινων συσκευασιών γίνεται στο εξειδικευμένο εργοστάσιο της LM Eco στην Καρδίτσα, το οποίο διαθέτει κατάλληλη γραμμή παραγωγής που μετατρέπει τα ανακυκλώσιμα υλικά σε νέα και χρήσιμα προϊόντα. Το χαρτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή νέων προϊόντων χαρτιού όπως χαρτοσακούλες, θήκες αυγών, είδη γραφικής ύλης, χαρτοκιβώτια. Τα πολυμερή και το αλουμίνιο αξιοποιούνται στην παραγωγή μονωτικών υλικών, με πολλές εφαρμογές στην κατασκευαστική βιομηχανία και τα έπιπλα.

Η Tetra Pak μας προσφέρει χάρτινες συσκευασίες που μας βοηθούν να κάνουμε τη διαφορά, με βιώσιμες επιλογές για το περιβάλλον.

Ανακύκλωσε και εσύ στον μπλε κάδο της γειτονιάς σου και γίνε … Πρωταθλητής στην Ανακύκλωση!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε:

https://www.tetrapak.com/en-gr

https://www.herrco.gr/

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version