25 χρόνια ιδιωτική τηλεόραση: Ψήφισε το αγαπημένο σου τραγούδι που ακούστηκε σε τίτλους αρχής

25 χρόνια ιδιωτική τηλεόραση: Ψήφισε το αγαπημένο σου τραγούδι που ακούστηκε σε τίτλους αρχής

Ξεκινάμε μια σειρά ψηφοφοριών με αφορμή τα 25 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, δίνοντας το λόγο στους αναγνώστες του NEWS 247, που θα αναδείξουν τους πιο δημοφιλείς συντελεστές της. Επιλέξτε το αγαπημένο σας τραγούδι από τηλεοπτική σειρά

Επιμέλεια: Λευτέρης Σαββίδης, Εύη Κιόρρι

Η ιδιωτική τηλεόραση συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής. Μπορεί το πρώτο σήμα να εξέπεμψε το Νοέμβριο του 1989, όμως δεν ήταν παρά στις αρχές του 1990 που τα δύο πρώτα ιδιωτικά κανάλια βρίσκονταν στον αέρα. Το MEGA και το ANT1 παρέμειναν για πολλά χρόνια οι δύο διεκδικητές της κορυφής, γεγονός που έχει μάλλον αλλάξει τα τελευταία χρόνια, με την κρίση, αλλά και την καχυποψία των Ελλήνων τηλεθεατών κυρίως σε ό, τι αφορά το ενημερωτικό πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών να έχει μεταβάλλει άρδην το τηλεοπτικό σκηνικό.

Από την πρώτη μέρα που η ιδιωτική τηλεόραση έκανε την εμφάνισή της, προβλήθηκαν αμέτρητες ώρες τηλεοπτικού χρόνου και η αλήθεια είναι πως τα πρώτα χρόνια σημαδεύτηκαν από πολλές και ιδιαίτερα αξιόλογες προσπάθειες, ιδιαίτερα στη μυθοπλασία. Πριν η κρίση κόψει μαχαίρι τις τηλεοπτικές σειρές, αλλά και πριν οι υπεύθυνοι του σταθμού επιλέξουν τον εύκολο δρόμο των “αγορασμένων” σεναρίων, η ιδιωτική τηλεόραση πρόβαλε δεκάδες σειρές Ελλήνων δημιουργών, πολλές από τις οποίες αποτέλεσαν και μεταφορά πετυχημένων λογοτεχνικών βιβλίων. Παράλληλα, κάθε μια από τις παραγωγές αυτές ήταν ολοκληρωμένη και φρόντιζε να συνοδεύεται από ένα καλοδουλεμένο Soundtrack που έντυνε μελωδικά τις σκηνές της σειράς.

Πολλά από τα τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν για τους τίτλους αρχής των σειρών ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα μ’ αυτές και αποτέλεσαν και σήμα κατατεθέν τους, ενώ την ίδια στιγμή τα κομμάτια δεν θα μπορούσαν να σταθούν χωρίς τις συνοδευτικές, χαρακτηριστικές σκηνές.

Είναι ενδεικτικό πως μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους συνθέτες και στιχουργούς των τελευταίων χρόνων, αλλά και επιτυχημένοι ερμηνευτές έδωσαν τραγούδια και μουσικές για την τηλεόραση που έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες. Κάποια από αυτά άντεξαν και στο χρόνο και αποτελούν τα διαχρονικά κομμάτια της δεκαετίας του ’90 (και των ’00s) που ακούμε ακόμη και σήμερα. Με το πέρασμα των χρόνων, αυτή η πρακτική διεκόπη, αφού περιορίστηκαν σημαντικά και οι παραγωγές τέτοιου είδους. Στην ουσία, τελευταία μεγάλη παραγωγή με ολοκληρωμένη μουσική επένδυση αποτέλεσε η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου “Το Νησί”.

Τα τραγούδια στους τίτλους αρχής είναι ατελείωτα και εμείς προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά σε μια λίστα για να ψηφίσετε εκείνο που θεωρείτε εσείς το πιο αξιόλογο, το πιο επιτυχημένο και το πιο αντιπροσωπευτικό σε αυτά τα 25 χρόνια τηλεόρασης. Ψηφίστε εκείνο που επιθυμείτε και μείνετε στο NEWS 247 για να δείτε το νικητή στις 21 Νοέμβρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα