25 χρόνια ιδιωτική τηλεόραση: Ψηφίστε την αγαπημένη σας σειρά που βασίστηκε σε βιβλίο

25 χρόνια ιδιωτική τηλεόραση: Ψηφίστε την αγαπημένη σας σειρά που βασίστηκε σε βιβλίο

Σειρές που άντλησαν την έμπνευσή τους από ιστορίες και χαρακτήρες που κρύβονταν στις σελίδες κάποιου λογοτεχνικού βιβλίου και έκαναν την ελληνική τηλεόραση λίγο καλύτερη. Ψηφίστε την αγαπημένη σας μεταφορά στη μικρή οθόνη

Εύη Κιόρρι, Λευτέρης Σαββίδης

Σειρές που δεν αποτελούν δημιουργία της πένας ενός σεναριογράφου, αλλά βασίστηκαν σε εκείνη διάφορων συγγραφέων, που αποφάσισαν να φτιάξουν έναν “παράλληλο”- μαγικό κόσμο. Αυτό φαίνεται να ζήλεψαν οι Έλληνες σεναριογράφοι και σκηνοθέτες που φρόντισαν να προσαρμόσουν ή και να μεταφέρουν όλα όσα κρύβονταν στις σελίδες των βιβλίων στη μικρή οθόνη.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση αποφάσισε να εμπιστευτεί τα βιβλία και να δώσει “σάρκα και οστά” στους χαρακτήρες που ζούσαν μέσα από τις λέξεις των λογοτεχνικών έργων. Η δύναμή της κατάφερε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο μερικά από τα πιο αξιόλογα λογοτεχνικά δείγματα της ελληνικής λογοτεχνίας και αυτό από μόνο του, μαζί με μια μικρή παραίνεση στους τηλεθεατές να διαβάσουν τα εν λόγω μυθιστορήματα μόνο αρνητικό δεν το λέει κανείς.

Στα 25 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης πολλά ήταν τα σίριαλ που βασίστηκαν σε βιβλία και εμείς συγκεντρώσαμε εδώ τα περισσότερα από αυτά για να ψηφίσετε εκείνο που έγινε με τον καλύτερο τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα