Αυτοί είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του τουρισμού

Αυτοί είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του τουρισμού

Οι χώρες που κατάφεραν να αυξήσουν θεαματικά των αριθμό των τουριστών που τις επισκέφτηκαν (Pics)

Παρά τη δυσμενή παγκόσμια οικονομική κατάσταση, ο τουρισμός ανθίζει σε πολλές χώρες και μάλιστα αυξήθηκε κατά 50% το περασμένο έτος.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Ισλανδία, η οποία κατάφερε να γίνει μια από τις πλέον must επιλογές για τους ταξιδιώτες έπειτα από την επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό τουριστών από την Κίνα.

Παρακάτω ακολουθούν οι οκτώ χώρες που «βλέπουν» την άφιξη των τουριστών να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο:

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Αυτοί είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του τουρισμού

 

Η τουριστική βιομηχανία της Ισλανδίας έλαβε μια τεράστια ώθηση την περσινή χρονιά μετά τη διαφημιστική της καμπάνια, με αποτέλεσμα να προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό Κινέζων τουριστών, σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό τουρισμού World Travel & Tourism Council (WTTC). Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε το WTTC, ο τουρισμός της χώρας αυξήθηκε κατά 19% το περασμένο έτος, πολύ περισσότερο από την ισλανδική οικονομία, η οποία αυξήθηκε 4,8% το 2015.

IΑΠΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του τουρισμού

 

Η πτώση στην αξία του γιεν έδωσε ώθηση σε πολλούς Κινέζους τουρίστες να επισκεφθούν την Ιαπωνία, δίνοντάς της παράλληλα ένα άλμα εσόδων της τάξεως του 49%. Συνολικά, η τουριστική βιομηχανία αυξήθηκε κατά 4,4% το 2015, σε σύγκριση με την οικονομική της ανάπτυξη, η οποία άγγιξες μόλις το 0,6%.

ΜΕΞΙΚΟ

Αυτοί είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του τουρισμού

 

Το δολάριο ενισχύεται και οι τουρίστες επιστρέφουν στο Μεξικό. Ένα μερίδιο ευθύνης στην αύξηση του τουρισμού της χώρας έχει και η μεξικανική κυβέρνηση, καθώς από το 2010 οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν πιο εύκολα να ταξιδεύουν στο Μεξικό. Η αλλαγή αυτή ενθάρρυνε περισσότερους τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν τη χώρα και για το λόγο αυτό ο τουρισμός της για το 2015 αυξήθηκε κατά 6,9%, όταν το ΑΕΠ της αναπτύχθηκε το ίδιο διάστημα 2,3%.

Δείτε και τους υπόλοιπους πρωταθλητές του παγκόσμιου τουρισμού

(Πηγή: Fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: