Αυτός είναι ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Βόρειας Κορέας

Αυτός είναι ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Βόρειας Κορέας

Τι κρύβει το οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας; Μπορεί να μην ξέρουμε πολλά, αλλά το κράτος του Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει έναν τεράστιο και πολύ τρομακτικό στρατό. Διαβάστε το αφιέρωμα (Pics)

Μπορεί να μην γνωρίζουμε αν η Βόρεια Κορέα προχώρησε όντως σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, ωστόσο σύμφωνα με το Business Insider μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για ένα πράγμα: το κράτος του Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει έναν τεράστιο και πολύ τρομακτικό στρατό. Ο στρατός της Βόρειας Κορέας διαθέτει 690.000 άτομα ως ενεργό στρατιωτικό προσωπικό και 4.500.000 άτομα ως ενεργό αποθεματικό στρατιωτικό προσωπικό.

Το Business Insider κατήρτισε μία λίστα με τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Βόρειας Κορέας. Ας ρίξουμε μία ματιά!

1. ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Οι χερσαίες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας είναι πολυάριθμες, αλλά διαθέτουν κυρίως ξεπερασμένα όπλα από την πρώην Σοβιετική Ένωση ή αντίγραφα που από τη Βόρεια Κορέα ή την Κίνα.

 

2. ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ

Στον αέρα, η Βόρεια Κορέα διαθέτει κάποια σχετικά σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, όπως το MiG-29, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στα τελευταία χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της αεροπορικής δύναμης της χώρας αποτελείται από λιγότερο ικανά αεροσκάφη.

 

3. ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ

Ένα από τα πιο απειλητικά πράγματα στο οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας είναι το ισχυρό συμβατικό πυροβολικό της, με εκατοντάδες όπλα Koksan 170 χιλιοστών.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Πηγή: 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα