Η Μαριτίνα και ο Κωνσταντίνος δεν θα αντέξουν να μην ταξιδέψουν ξανά

Η Μαριτίνα και ο Κωνσταντίνος δεν θα αντέξουν να μην ταξιδέψουν ξανά

Η Μαριτίνα και ο Κωνσταντίνος γνωρίστηκαν πριν από έξι χρόνια και έκτοτε ταξιδεύουν μαζί, αποτυπώνοντάς τον κόσμο σε εικόνες.

Η Μαριτίνα και ο Κωνσταντίνος μοιράζονται κάτι κοινό. Την αγάπη τους για τα ταξίδια. Γνωρίστηκαν πριν από 6 χρόνια και έκτοτε γυρίζουν τον κόσμο, συλλέγοντας εμπειρίες και φωτογραφίζοντας τον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο News 24/7, μιλούν για τις αποδράσεις τους, μοιράζονται αναμνήσεις, συμβουλεύουν τους νέους ταξιδιώτες και φυσικά σχολιάζουν την “νέα πραγματικότητα” του κορονοϊού.

Οι δυό τους ξεχωρίζουν καθώς καταφέρνουν ακόμα και στις πιο δυσοίωνες συνθήκες να βρουν κάτι για το οποίο αισιοδοξούν, δημιουργώντας συνεχώς νέες ευκαιρίες.

Προσπαθούμε αρκετά συχνά να οργανώνουμε μικρές εξορμήσεις

“Είμαστε η Μαριτίνα και ο Κωνσταντίνος, ή αλλιώς οι farawayfarers. Είμαστε 30 χρονών.

Δεν είμαστε φωτογράφοι. Εργαζόμαστε στο δημιουργικό τμήμα μιας διαφημιστικής εταιρείας, όπου και γνωριστήκαμε πριν από 6 χρόνια. Ο Κωνσταντίνος σαν illustrator και η Μαριτίνα σαν designer. Από τις πρώτες κοινές συζητήσεις καταλάβαμε ότι μας ενώνει η αγάπη μας για τα ταξίδια τη φύση και τη φωτογραφία.

Μας αρέσει πολύ να ανακαλύπτουμε μέρη παρθένα και απομωνομένα που δε τα γνωρίζει πολύς κόσμος είτε αυτά είναι πολύ κοντά στην Αθήνα είτε όχι. Προσπαθούμε αρκετά συχνά να οργανώνουμε μικρές εξορμήσεις και πεζοπορίες εξερευνώντας παραλίες, βουνά, ποτάμια, δάση, φαράγγια. Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα. Θεωρούμε τον φυσικό της πλούτο μοναδικό και τις επιλογές για αποδράσεις απεριόριστες όλες τις εποχές του χρόνου.

Αυτό που μας ευχαριστεί πολύ να κάνουμε όταν βρισκόμαστε στην Αθήνα είναι οι βόλτες με τα ποδήλατά μας. Είτε στο κέντρο της Αθήνας στο λόφο του φιλοπάππου είτε πιο μεγάλες βόλτες ακολουθώντας τον ποδηλατόδρομο μέχρι την παραλία. Τα σαββατοκύριακα που έχουμε περισσότερο χρόνο, αν δεν έχουμε κάνει κάποια εξόρμηση, πηγαίνουμε για πεζοπορία σε κοντινά βουνά της Αθήνας, όπως είναι η Πάρνηθα.

Πέρα από τη φωτογραφία και τα ταξίδια ο Κωνσταντίνος ασχολείται πολλά χρόνια με τη μουσική. Παίζει κιθάρα και κατά καιρούς τον βλέπουμε σε διάφορα μικρά live stages της Αθήνας.

Η Μαριτίνα ασχολείται με το beach volley κάνει πολύ τακτικά προπονήσεις και συχνά θα τη συναντήσουμε σε κάποιο τουρνουά.

Γα εμάς το ταξίδι σημαίνει “φωτογραφία” και η φωτογραφία σημαίνει “ταξίδι”

Ανέκαθεν και οι δύο είχαμε σαν όνειρο να μπορέσουμε κάποια στιγμή να γυρίσουμε όλο τον κόσμο. Ένα όνειρο που το έχουν οι πάντες όμως. Σε ποιον δεν αρέσει να ταξιδεύει;

Η διαφορά είναι ότι για εμάς το ταξίδι σημαίνει “φωτογραφία” και η φωτογραφία σημαίνει “ταξίδι”. Κι αυτό το καταλάβαμε όταν ταξιδέψαμε για πρώτη φορά μαζί πριν 4-5 περίπου χρόνια. Εκεί άλλαξε όλη η φιλοσοφία που είχαμε μέχρι τότε. Τώρα πια δε θέλουμε να γυρίσουμε όλο τον κόσμο. Θέλουμε να ανακαλύψουμε φωτογραφίζοντας όσα περισσότερα μέρη μπορούμε.

Τα ταξίδια για εμάς πια είναι εξ ολοκλήρου εξαρτώμενα από τη φωτογραφία. Η τρέλα και ο ενθουσιασμός που έχουμε κάθε φορά, δεν γεννιέται αποκλειστικά επειδή θα επισκεφτούμε έναν προορισμό, αλλά επειδή θα τον φωτογραφίσουμε. Φωτογραφία για εμάς δεν είναι ούτε ο εξοπλισμός, ούτε αυτό που φωτογραφίζουμε, ούτε η φωτογραφία αυτή καθ΄αυτή. Φωτογραφία για εμάς είναι όλο το ταξίδι. Οι δυσκολίες, τα απρόοπτα, οι άνθρωποι και τα τοπία που συναντάμε πριν πατήσουμε το κάθε κλικ. Μέσα από αυτήν εμπνεόμαστε και ζούμε το ταξίδι ξανά και ξανά.

Μετά από κάθε ταξίδι οι εικόνες που μας αποτυπώνονται περισσότερο είναι οι δύσκολες στιγμές που μπορεί να έχουμε περάσει εκεί, οι εικόνες που μπορεί να μην έχουν αποτυπωθεί σε φωτογραφίες. Τις αναπολούμε, γελάμε, νοιώθουμε περήφανοι που τις ξεπεράσαμε και πιο δυνατοί για την επόμενη εμπειρία.

Δύο άνθρωποι που τους εκφράζει πολύ να δημιουργούνε, σε όποια μορφή, δε θα μπορούσε η καθημερινή απασχόλησή τους να είναι λιγότερο δημιουργική

Η δουλειά μας είναι ακόμα ένα κομμάτι που στη ζωή και των δύο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που το επάγγελμά μας είναι κάτι που αγαπάμε. Δύο άνθρωποι που τους εκφράζει πολύ να δημιουργούνε, σε όποια μορφή, δε θα μπορούσε η καθημερινή απασχόλησή τους να είναι λιγότερο δημιουργική. Αυτό είναι που μας κρατάει σε εγρήγορση και είμαστε ευγνώμονες που το έχουμε καταφέρει.

Η καθημερινότητα ωστόσο στο γραφείο δεν έχει καμία διαφορά από τη ρουτίνα που έχει οποισδήποτε άλλος στον δικό του εργασιακό χώρο. Οι άδειες που έχουμε είναι συγκεκριμένες και προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε όσες περισσότερες μέρες μπορούμε για να κάνουμε μεγάλα ταξίδια. Ευτυχώς έχουμε αρκετή υποστήριξη σε αυτό. Πιστεύουμε ότι αν κάποιος θέλει πραγματικά να ταξιδέψει σίγουρα μπορεί να οργανώσει τις μέρες και τα οικονομικά του και να το καταφέρει.

Η μαγεία ενός ταξιδιού ξεκινάει από την προετοιμασία

Στις μέρες μας είναι τόσο εύκολο να ταξιδέψει κανείς (σ.σ. ή τουλάχιστον ήταν πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού). Πέρα από το ποσό των αεροπορικών εισιτηρίων (που ποικίλει ανάλογα με τον τόπο) υπάρχει πλέον η δυνατότητα να οργανώσει κάποιος το ταξίδι του στο budget που θέλει. Υπάρχουν πάρα πολλοί μαγευτικοί προορισμοί που είναι πολύ πιο οικονομικοί από τον δυτικό κόσμο και πληθώρα από νέους εναλλακτικούς τρόπους διαμονής.

Ισχύει ότι πολύς είναι ο κόσμος που ακόμα φοβάται να κάνει το πρώτο βήμα και τον τρομάζει να ταξιδέψει μόνος του ή δυσκολεύεται στην οργάνωση και συνεπώς καταφεύγει σε τουριστικά γραφεία που δυστυχώς τα κόστη είναι αβάστακτα. Η αρχή όμως είναι το ήμισυ του παντώς. Η μαγεία ενός ταξιδιού ξεκινάει από την προετοιμασία. Μπορεί η οργάνωσή του να φαίνεται βουνό, αλλά όταν αρχίζει να πραγματοποιείται, το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει.

Κατά την οργάνωση ενός ταξιδιού θα πρέπει κάποιος να ψάξει, να διαβάσει, να ενημερωθεί για τον τόπο που θα επισκεφτεί. Υπάρχουν άπειρα βοηθητικά travel blogs, τιπς, προτεινόμενα καταλύματα, ακόμα και έτοιμα προγράμματα για όλα τα budget, που μπορεί να βρει κάποιος online. Το διαδίκτυο πια είναι ένας θησαυρός που με σωστό ψάξιμο μπορεί να αποδεικτεί σωτήριο. Ό,τι ζητήσει κανείς θα το βρει.

Βλέπουμε αρκετή αποδοχή από τον κόσμο ο οποίος στέλνει και μας ρωτάει σχετικά με τα ταξίδια μας και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως. Για τον λόγο αυτό, είναι στα άμεσα σχέδιά μας η δημιουργία ενός blog στο οποίο θα υπάρχει εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα που έχουμε ακολουθήσει σε κάθε προορισμό, (εντός και εκτός Ελλάδας) τιπς και φωτογραφικό υλικό.

Η φύση και τα όμορφα τοπία υπάρχουν παντού γύρω μας

Αν κάποιος αγαπάει τα ταξίδια συμβουλή μας είναι να επιδιώκει να το κάνει όλο και πιο συχνά εντός ή εκτός συνόρων.

Δικός μας σκοπός είναι μέσα από τη σελίδα μας να εμπνέουμε τον κόσμο να ταξιδεύει πιο πολύ χωρίς να σημαίνει αυτό ότι πρέπει να κάνει πολυέξοδα ή μακρινά ταξίδια. Η φύση και τα όμορφα τοπία υπάρχουν παντού γύρω μας και πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι σε οποιοδήποτε μέρος και να βρίσκεται κανείς σίγουρα υπάρχουν κρυμμένοι ανεξερεύνητοι θησαυροί. Αρκεί να υπάρχει όρεξη να τους ανακαλύψει.

Η πιο “δυνατή” εμπειρία μας μέχρι τώρα ήταν το ταξίδι μας στη Ναμίμπια

Η πιο “δυνατή” εμπειρία μας μέχρι τώρα ήταν το ταξίδι μας στη Ναμίμπια. Η Ναμίμπια ήταν ένας προορισμός που και οι δύο ονειρεύομασταν χρόνια τώρα να επισκεφτούμε. Ο λόγος ήταν επειδή μας ενέπνεε φωτογραφικά και τη θεωρούσαμε την πιο φωτογενή χώρα που είχαμε δει. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που αντικρύσαμε και ζήσαμε από κοντά ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας.

Η Ναμίμπια είναι μια χώρα που μας γέμισε εικόνες και συναισθήματα. Συναισθήματα που είναι δύσκολο να περιγράψουμε και να μοιραστούμε.

Η Ναμίμπια ξεχώρισε στα μάτια μας για τις αντιθέσεις της. Εκεί είδαμε τον αντλαντικό ωκεανό να συναντά την αρχαιότερη έρημο του κόσμου, ντόπιους λευκούς ξανθούς με γαλανά μάτια στα έγκατα της Αφρικής, θαμμένες βαυαρικές πόλεις μέσα στην έρημο, άγρια ζώα να διασχίζουν το δρόμο που οδηγούμε, φυλές που ζουν αρμονικά με τον σύγχρονο κόσμο.

Η Ναμίμπια είναι μία χώρα που συναντήσαμε τις πιο αλλόκοτες και ταυτόχρονα αυθεντικές εικόνες.

Η Ναμίμπια είναι μία επική χώρα. Είναι μια χώρα στην Αφρική που πολλές φορές δεν είναι Αφρική. Ένας σουρεαλιστικός πίνακας. Είναι η χώρα των αντιθέσεων.

Αν όλα πάνε καλά, τον Οκτώβρη θα μιλήσουμε αναλυτικά για το ταξίδι μας στο TRAVELFEST2020.

Ο κορονοϊός μας έπιασε όλους απροετοίμαστους

Ο κορονοϊός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που συντάραξε και συνταράσσει ακόμα την ανθρώποτητα και οι συνέπειές του θα είναι ραγδαίες σε όλους τους τομείς. Είναι ένα φαινόμενο που μας έπιασε όλους απροετοίμαστους και που κανείς δε μπορεί να προβλέψει πια θα είναι η εξέλιξη των καταστάσεων από εδώ κι έπειτα.

Για εμάς, ο εγκλεισμός αυτός λειτούργησε αρκετά θετικά. Αν και συνεχίσαμε να δουλεύουμε εξ αποστάσεως κανονικά, απολαύσαμε τις δημιουργικές ασχολίες μας που μας έλειπαν τόσο καιρό (μουσική, κηπουρική, μαγειρική, άθληση), ηρεμήσαμε αρκετά και βρήκαμε τον χρόνο να οργανώσουμε τα επόμενα πλάνα μας. Η αλήθεια είναι ότι το είχαμε ανάγκη, όπως και πολύς κόσμος.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πιο ακριβώς θα είναι το μέλλον των ταξιδιών

Καλώς ή κακώς μπαίνουμε σε μια νέα πραγματικότητα. Μαθαίνουμε να ζούμε με αυτή και όπως προβλέπεται μάλλον θα μαθουμε να ταξιδεύουμε και με αυτή. Δυστυχώς το θέμα των ταξιδιών είναι αρκετά ιδιαίτερο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πιο ακριβώς θα είναι το μέλλον των ταξιδιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιούνται.

Σίγουρα θα αρχίσουν κάποια στιγμή να ανοίγουν τα σύνορα. Ο κόσμος θα αρχίσει να ταξιδεύει ξανά με πολλά προστατευτικά μέτρα και περισσότερη ασφάλεια. Ειδικά στην αρχή ο κόσμος που θα θέλει να ταξιδέψει θα πρέπει να εξετάσει την εκάστοτε χώρα που θέλει να επισκεφτεί. Η κάθε χώρα έχει διαφορετική πολιτική για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έχει το δικό της ιστορικό, και λαμβάνει διαφορετικά μέτρα.

Το πλήγμα που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν δεν είναι απλά οτι τους μάντρωσες και τους περιόρισες 2-3-5 μήνες στα σπίτια τους ή εντός συνόρων. Αυτό περνάει. Το πλήγμα είναι αρκετά βαθύτερο και πιο πολύπλοκο. Οι οικονομικές επιπτώσεις που δέχτηκαν οι αεροπορικές εταιρίες αυτό το διάστημα είναι τεράστιες. Πιστεύουμε ότι πολλές από αυτές αν δεν κλείσουν, θα πρέπει να αυξήσουν κατά πολύ τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Πράγμα που απευχόμαστε, γιατί αυτό σημαίνει οτι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ταξιδέψει κανείς.

Υπάρχουν τόσοι κρυμμένοι θησαυροί στη χώρα μας που τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τους εξερευνήσουμε

Όπως πολύς κόσμος έτσι κι εμείς χάσαμε ήδη ένα ταξίδι που είχαμε οργανώσει τον Απρίλη στην κεντρική Αμερική. Φυσικά και μας λείπουν τα ταξίδια και πιστεύουμε ότι μετά από όλο αυτό θα βγούμε πολύ πιο δημιουργικοί και έτοιμοι για νέες περιπέτειες. Το επόμενο ταξίδι μας είχε ήδη δρομολογηθεί πριν τα γεγονότα για το Σεπτέμβρη και είναι στην Ισλανδία. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά μέχρι τότε και να πραγματοποιηθεί.

Εμείς απο τη μεριά μας θέλουμε να το βλέπουμε θετικά όλο αυτό. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να είμαστε ασφαλείς και ατομικά υπεύθυνοι. Αν κάποιος αγαπάει τα ταξίδια και την περιπέτεια υπάρχει παντού χώρος γι’ αυτά. Δε σημαίνει οτι πρέπει να περάσει τα σύνορα για να ζήσει κάτι ομόρφο και ξεχωριστό.

Εμείς αρπάζουμε την ευκαιρία που μας δίνεται μένοντας εδώ και ανακαλύπτοντας νέα μέρη.

Υπάρχουν τόσοι κρυμμένοι θησαυροί στη χώρα μας που τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τους εξερευνήσουμε.

Ο κόσμος είναι εκεί έξω και περιμένει. Θα έρθει η σωστή ώρα που θα μπορέσουμε να τον επισκεφτούμε και να τον απολαύσουμε ξανά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα