Μέρες κορονοϊού: Πώς θα περιποιηθείς τα νύχια σου στο σπίτι

Μέρες κορονοϊού: Πώς θα περιποιηθείς τα νύχια σου στο σπίτι
Γυναικεία χέρια

Αν η καραντίνα σε βρήκε να μην έχεις προλάβει να ανανεώσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου, η nail expert μας έδωσε όλα τα βήματα για να τα καταφέρουμε μόνες μας στο σπίτι.

Πριν λίγες μέρες, το News 24/7 επικοινώνησε με 20 εργαζομένους σε χώρους αισθητικής ρωτώντας αν συνεχίζουν να παρέχουν κατ΄οίκον υπηρεσίες μετά την απαγόρευση.

Από το σύνολο του δείγματος (20 άτομα) οι 16 ήταν τελείως αρνητικοί να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο σπίτι, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων που εργάζονται, αναφέροντας πως είναι θέμα προστασίας τόσο των ίδιων (ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα πρόβλημα υγείας) και των οικογενειών τους, όσο και του γενικού καλού. Μάλιστα, σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, ζητήθηκε από αρκετές πελάτισσες κατ’ οίκον ραντεβού πριν ακόμα κλείσουν τα μαγαζιά, δεδομένης της έξαρσης του κορονοϊού, αναφέροντας πως υπήρχε «μεγάλη ζήτηση».

Τρεις περιπτώσεις απάντησαν θετικά στο ότι θα συνεχίσουν την εξυπηρέτηση «πιο επιλεγμένων προσώπων (φίλων, συγγενών, γνωστών) και όχι νέων πελατών» λαμβάνοντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα (γάντια, μάσκες, αποστειρωμένα εργαλεία), όπως και μετακίνηση με δικό τους όχημα, για καθαρά βιοποριστικούς και οικονομικούς λόγους, ενώ σε μία περίπτωση δεν υπήρχε ξεκάθαρη ετυμηγορία- η απάντηση ήταν αρνητική «γι αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον».

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσο μένεις- #μένουμεσπίτι, λόγω κορονοϊού, είναι η καταλληλότερη ευκαιρία να ανακαλύψεις πως μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που φανταζόσουν, όπως για παράδειγμα, να περιποιηθείς μόνη σου τα νύχια σου.

«Για εμάς, ούτως ή άλλως, η απολύμανση και η αποστείρωση ήταν ρουτίνα. Τηρούσαμε ευλαβικά τους κανόνες υγιεινής τόσο του χώρου όσο και των εργαλείων. Την Παρασκευή που βγήκε η ανακοίνωση ήταν απόλυτα κατανοητό ότι έπρεπε να κλείσουμε, βάζοντας πάνω απ’ όλα, τη δημόσια υγεία. Ναι μεν, είναι στενάχωρο για έναν επαγγελματία σε αυτό τον κλάδο, γιατί θα δυσκολευτεί να ανταπεξέλθει στα έξοδά του, όμως, αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει απ’ όλους. Γιατί σεβόμαστε την υγεία των συμπολιτών μας και γιατί πάνω από όλα, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε να περιοριστεί αυτό το πράγμα» αναφέρει η nail expert, Τζωρτζίνα Χατζημπούγια, ιδιοκτήτρια του Pinelo Nail Bar στη Γλυφάδα.

Κι αν η καραντίνα σε βρήκε να μην έχεις προλάβει να ανανεώσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου, η nail expert πριν λίγες μας έδωσε όλα τα βήματα για να τα καταφέρουμε μόνες μας στο σπίτι:

1. Με μία λίμα λιμάρουμε προσεκτικά την επιφάνεια του νυχιού βγάζοντας το top, στην ουσία μέχρι να δούμε το χρώμα να γίνεται θολό. Δεν χρειάζεται να φύγει τελείως. Και αυτό γιατί βγάζοντας το top- που είναι προστατευτικό- το ασετόν θα εισχωρήσει καλύτερα στο να αφαιρεθεί καλύτερα το ημιμόνιμο.

2. Κόβουμε 10 μικρά κομμάτια από βαμβάκι και τα εμποτίζουμε σε καθαρό ασετόν (φαρμακείο) και τα βάζουμε πάνω σε κάθε νύχι. Προτιμάμε το καθαρό ασετόν με 99% ακετόνη από το φαρμακείο και όχι το ασετόν με λάδι.

3. Παράλληλα, κόβουμε 10 μικρά κομματάκια αλουμινόχαρτο και τυλίγουμε κάθε δάχτυλο με ένα από αυτά, σφίγγοντας το καλά για να μην παίρνει αέρα. Προσέχουμε να μη μετακινηθεί το βαμβάκι μέσα στο αλουμινόχαρτο αλλά και να είναι όλο πάνω στη βάση του νυχιού.

4. Περιμένουμε για περίπου 10- 15 λεπτά. Κι αυτό γιατί από εταιρία σε εταιρία διαφέρει η διάρκεια της αφαίρεσης.

5. Ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο από ένα-ένα δάχτυλο. Ανάλογα με την εταιρία, θα δεις το βερνίκι να έχει υποχωρήσει.

6. Με τη λίμα ή αν έχουμε ένα ξυλάκι λιμάρουμε σπρώχνουμε (από τη «ρίζα» των νυχιών ως τα άκρα) και αφαιρούμε τα υπολείμματα από το χρώμα. Προσοχή κάνουμε πολλές απαλές κινήσεις για να μην προκαλέσουμε προβλήματα στην επιφάνεια του νυχιού. Απλά θέλουμε να αφαιρέσουμε το χρώμα.

7. Αν έχουμε buffer τελειοποιούμε το καθάρισμα της επιφάνειας του νυχιού. Όλες με απαλές κινήσεις. Αφαιρούμε όπου υπάρχει χρώμα. Ακόμη και τοπικά.

8. Ενυδατώνουμε με αμυγδαλέλαιο ή με κάποιο ειδικό λαδάκι τα επωνύχια. Κι αυτό γιατί το ασετόν αφυδατώνει τα νύχια.

9. Αυτή είναι μια ευκαιρία αφενός να κάνουμε όλες ένα διάλειμμα απ’το ημιμόνιμο, αφετέρου, να κόψουμε παράλληλα τα νύχια μας και να τους δώσουμε ένα σχήμα με τη λίμα. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσουμε το ελεύθερο άκρο που είναι ταλαιπωρημένο ούτως ή άλλως από την αφαίρεση.

Η διαδικασία της αφαίρεσης στην ουσία γίνεται σταδιακά, κάνοντας ένα χέρι κάθε φορά. Η συνολική διαδικασία κρατάει από 30 μέχρι 45 λεπτά. Ανάλογα με εταιρία ποικίλει και ο χρόνος.

Γενικά Tips:

Κρέμα χεριών

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις την επιδερμίδα των χεριών σου με μία κρέμα χεριών (ανάμεσα στα δάκτυλα και στη βάση των νυχιών σου αλλά και γύρω από τα πετσάκια) προκειμένου να έχεις όμορφα, δυνατά νύχια. Φρόντισε να έχεις μία κρέμα χεριών στο κομοδίνο σου – δίπλα στο κρεβάτι σου- και να την απλώνεις στα χέρια σου πριν κοιμηθείς,

Λαδάκι για τα επωνύχια

Παράλληλα, φρόντισε να ενυδατώνεις τα νύχια και τα πετσάκια σου με ένα ειδικό λαδάκι για τα επωνύχια ( αν δεν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμυγδαλέλαιο). Λίγα δευτερόλεπτα από τον καθημερινό χρόνο σου και ένα πέρασμα με το πινελάκι αρκεί για να απορροφηθεί σχεδόν αμέσως και να διατηρήσει υγιή και λαμπερά τα νύχια σου. Με αυτόν τον τρόπο τα νύχια σου θα δείχνουν πάντα περιποιημένα, ανεξάρτητα από το αν τα βάφεις ή όχι.

DIY θεραπεία express

Ζέστανε λίγη ποσότητα από λάδι καρύδας και με αυτό κάνε μασάζ στην επιδερμίδα γύρω από τα νύχια σου, αλλά και στα χέρια σου γενικότερα, κάθε μέρα για πέντε λεπτά λίγο πριν κοιμηθείς. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται τόσο η κυκλοφορία του αίματος, όσο και η υγιής ανάπτυξη των νυχιών σου.

Γάντια

Παράλληλα, καλό θα ήταν να φροντίζεις κάθε φορά να βάζεις γάντια όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι, προστατεύοντάς τα με αυτόν τον τρόπο από τις σκληρές φόρμουλες των καθαριστικών προϊόντων και των απορρυπαντικών που φθείρουν τα νύχια .

Προσοχή στα εργαλεία που χρησιμοποιείς

Όπως κάνεις με τα πινέλα του μακιγιάζ πρέπει να κάνεις και με τα εργαλεία για τα νύχια σου. Φρόντισε να τα καθαρίζεις κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς και να τα αποθηκεύεις σωστά, για να μην είναι εκτεθειμένα σε μικρόβια.

Ποδόλουτρο

Δεν είναι μόνο τα νύχια στα χέρια σου, αλλά και στα πόδια σου, που έχουν ανάγκη περιποίησης και φροντίδας. Ετοίμασε λοιπόν, ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο με άλατα και ζεστό νερό που θα σε ανακουφίσουν. Ενυδατικό σαπούνι χεριών Καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα ενυδατικό σαπούνι (πολλά από αυτά συνδυάζουν αντιμικροβιακή και απολυμαντική δράση) για το πλύσιμο των χεριών σου, ειδικά τώρα που τα πλένεις συχνά. Θα διατηρήσει την υγρασία στην επιδερμίδα σου και θα αφήσει τα χέρια σου απαλά, ενυδατωμένα και μεταξένια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα