Οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Αυτές οι εταιρείες είχαν τα λιγότερα ή καθόλου δυστυχήματα στην ιστορία τους (Pics)

Παρά τις πρόσφατες τραγωδίες, τα ταξίδια με αεροπλάνο συνεχίζουν να είναι ένας απ’ τους ασφαλέστερους τρόπους μεταφοράς. Σύμφωνα με την αυστραλιανή ιστοσελίδα  AirlineRatings.com, οι αεροπορικές εταιρείες του κόσμου μετέφεραν 3,6 δισ. επιβάτες σε 34 εκατομμύρια πτήσεις το 2015.

Η AirlineRatings.com κυκλοφόρησε πρόσφατα μια λίστα με τις 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες που επιλέγονται από ένα σύνολο 407 φορέων σε όλο τον κόσμο.

Για να καταρτίσει o κατάλογος, η ιστοσελίδα αξιολόγησε κάθε αεροπορική εταιρεία βάση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών, των θανατηφόρων περιστατικών τα τελευταία 10 χρόνια, των αποτέλεσμα της από τον έλεγχο ασφαλείας της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), και του αν η χώρα προέλευσης του είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους ασφάλειας των οκτώ σημείων της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας.

Ας τις δούμε:

AIR NEW ZEALAND

Οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

 

Η  Air New Zealand ανέκαμψε μετά από μια περίοδο αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτή η «αναγέννηση» κορυφώθηκε όταν η ιστοσελίδα AirlineRatings.com της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

SINGAPORE AIRLINES

Οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

 

Η Singapore Airlines είναι παγκοσμίως γνωστή για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και τις αποτελεσματικές λειτουργίες. Το Skytrax βράβευσε την αεροπορική εταιρεία ως τη δεύτερη καλύτερη στον κόσμο. Να τονίσουμε πως η εταιρεία δεν έχει κανένα δυστύχημα από το 2000.

FINNAIR

Οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

 

Η Finnair, η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας, μπορεί να μην έχει κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως μερικές απ’ τις Σκανδιναβικές ανταγωνιστικές εταιρείες, αλλά έχει ένα απ΄τα καλύτερα ιστορικά σε θέματα ασφαλείας, αφού δεν έχει σημειώσει ατυχήματα από το 1960.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

(ΠΗΓΗ: Fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: