Οι δέκα πιο παράξενες πόλεις του κόσμου

Οι δέκα πιο παράξενες πόλεις του κόσμου

Πόλεις που σε κάνουν να θες να τις επισκεφτείς για να τις αντικρίσεις με τα μάτια σου ή που σε κάνουν να χαίρεσαι που δεν ζεις σε αυτές (Pics+Vid)

Πόλεις που ο πληθυσμός τους αποτελείται μόνο από γυναίκες ή από μεσήλικες, πόλεις που οι κάτοικοι ζουν σε υπόγεια τούνελ ή που φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες για να επιβιώσουν ή που η κύρια ασχολία τους είναι η ανακύκλωση των απορριμάτων των μεγαλουπόλεων.

Δικαιολογημένα κερδίζουν των τίτλο των πιο παράξενων του πλανήτη!

10. Candido Godoi, Βραζιλία

 

Η πόλη έχει πληθυσμό 6.641 κατοίκων, από τους οποίους οι 700 είναι δίδυμοι. Μάλιστα αναφέρεται πως η πόλη έχει 1000% περισσότερες πιθανότητες γέννησης δίδυμων σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Γης. Το γεγονός αυτό, δικαιολογείται από τους ισχυρισμούς των κατοίκων ότι ο γιατρός των Ναζί Josef Mengele, το 1960, είχε πραγματοποιήσει πειράματα στις γυναίκες της πόλης για τη γέννηση δίδυμων, μάλιστα πολύ συχνά νάρκωνε τα θύματά του.

9. Gibsonton- Florida, ΗΠΑ

 

Ο πληθυσμός της συγκεκριμένης πόλης υπολογίζεται ότι ανέρχεται στους 14.234 κατοίκους. Πρόκειται για μια γνωστή για το τσίρκο πόλη της Φλόριντα, όπου οι ελέφαντες και οι μαϊμούδες ζουν στις αυλές των σπιτιών των κατοίκων. Όπως αναφέρεται, οι πρώτοι κάτοικοι της πόλη ήταν ο “Γίγαντας” και η γυναίκα του Τζένη, η επονομαζόμενη και… μισή γυναίκα.

8. Centralia- Pennsylvania, ΗΠΑ

 

Η πόλη έχει μόλις 10 κατοίκους και χαρακτηρίζεται ως η “φλεγόμενη πόλη”, εξαιτίας μιας υπόγειας φωτιάς που ξέσπασε σε ένα ορυχείο. Η φωτιά που ξέσπασε το 1962 έκαιγε για περίπου 25 χρόνια με αποτέλεσμα οι 1000, έως τότε, κάτοικοι να εγκαταλείψουν τη περιοχή.

7. Noiva do Cordeiro, Βραζιλία

 

Οι κάτοικοι της πόλης ανέρχονται στους 600. Είναι μια πόλη χτισμένη από γυναίκες που εκδιώχθηκαν  από τα σπίτια τους το 1891, με τη κατηγορία της μοιχείας. Έκτοτε, πολλές κατατρεγμένες γυναίκες έβρισκαν καταφύγιο εκεί. Οι λιγοστοί άνδρες και γιοί που είναι άνω των 18 ετών εκδιώχνονται από την πόλη, για να εργαστούν σε μια άλλη, περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά.

6. Monowi-Nebraska, ΗΠΑ

Elsie Eiler talks with a visitor in the tavern she runs in the village of Monowi, Nebraska April 27, 2011. Eiler is the person living in Monowi making it the only incorporated town, village or city in the United States with only one resident. REUTERS/Rick Wilking (UNITED STATES) REUTERS

 

Είναι η πόλη, όπου ο μοναδικός κάτοικος της είναι μια γυναίκα που ξέμεινε εκεί μετά το θάνατο του συζύγου της. Η Έλσι αυτοανακηρύχθηκε δήμαρχος και έχει χτίσει στην πόλη βιβλιοθήκη και ταβέρνα, όπου σερβίρει το λικέρ που ετοιμάζει η ίδια. Όσον αφορά τους θαμώνες είναι κάποιοι περαστικοί.

5. Manshiyat Naser, Αίγυπτος

 

Ο πληθυσμός της πόλης, ανέρχεται στους 262.050 κατοίκους και είναι, κυριολεκτικά, ο σκουπιδότοπος της Αιγύπτου. Όπως αναφέρεται τα απορρίμματα του Καΐρου μεταφέρονται στην πόλη, όπου και εγκαταλείπονται. Οι κάτοικοι ανακυκλώνουν το 90% των απορριμάτων που φτάνει εκεί, πραγματοποιώντας 4 φορές περισσότερη ανακύκλωση από ότι κάνουν ακόμη και οι πιο προοδευτικές δυτικές χώρες.

4. Νησί Miyakejima, Ιαπωνία

 

Το νησί έχει 2.884 μόνιμους κατοίκους που ζουν με τον τρόμο της έκρηξης του ηφαιστείου που υπάρχει σε αυτό. Έτσι όταν ακούνε τις σειρήνες να αντηχούν, φορούν όλοι ααντιασφυξιογόνες μάσκες για να προστατευθούν από τα τοξικά αέρια που απελευθερώνονται. Μάλιστα, αναφέρεται πως το διάστημα 2000-2005 είχε εγκαταλειφθεί λόγω των διαδοχικών εκρήξεων του ηφαιστείου, ωστόσο οι κάτοικοί του αποφάσισαν να επιστρέψουν.

3. Coober Pedy, Αυστραλία

 

Περίπου 1.695 άνθρωποι ζουν στην παράξενη πόλη της Αυστραλίας. Πρόκειται για μια πόλη που γίνεται εξόρυξη οπαλίου και οι κάτοικοί της ζουν σε υπόγειες σπηλιές προκειμένου να αποφύγουν τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν στη περιοχή. Οι κάτοικοι βγαίνουν στην επιφάνεια την νύχτα όταν οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει και τους επιτρέπουν να επιστρέψουν στις αγαπημένες τους ασχολίες.

2. Kunming, Κίνα

 

Ο πληθυσμός της πόλης ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια. Όλοι οι κάτοικοι της πόλης έχουν ύψος κατώτερο από το 1 μέτρο και 29 εκατοστά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πόλη νάνων που συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να αποφύγουν το ρατσισμό. Το 2009 μετέτρεψαν την πόλη σε τουριστικό προορισμό υιοθετώντας χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια.

1. The Villages- Φλόριντα, ΗΠΑ

 

Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 51.442 κατοίκων. Είναι οι πόλη των ενηλίκων, αφού οι κάτοικοι κάτω των 19 ετών εκδιώκονται, ενώ είναι νόμος να υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος σε κάθε οικογένεια που η ηλικία του να ξεπερνά τα 55 έτη. Παράλληλα, αναφέρεται πως αντιστοιχούν δέκα γυναίκες για κάθε άνδρα και πως αποτελεί τον παράδεισο της παράνομης κυκλοφορίας και πώλησης Βιάγκρα.

(Πηγή: YouTubeAlltime10s)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα