Όσκαρ Σλέμερ: 130 χρόνια από τη γέννηση του εμπνευστή του “Τριαδικού μπαλέτου”

Όσκαρ Σλέμερ: 130 χρόνια από τη γέννηση του εμπνευστή του “Τριαδικού μπαλέτου”

Στον Όσκαρ Σλέμερ (Oskar Schlemmer), τον καλλιτέχνη που έδωσε πνοή στο Bauhaus, είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google.

Τα 130 χρόνια από τη γέννηση του Γερμανού ζωγράφου, γλύπτη και σκηνογράφου Όσκαρ Σλέμερ (Oskar Schlemmer) τιμά η Google με το σημερινό της Doodle.

Ο Όσκαρ Σλέμερ γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1888 και πέθανε στις 13 Απριλίου του 1943. Ο Γερμανός ζωγράφος και γλύπτης ήταν ο εμπνευστής του “Τριαδικού μπαλέτου”, ιδρυτικό μέλος και ο άνθρωπος που έδωσε πνοή στο Bauhaus της Βαϊμάρης.

Φωτογραφία αρχείου ASSOCIATED PRESS

 

To Τριαδικό μπαλέτο, άρχισε να διαμορφώνεται το έτος 1912 από τον Σλέμερ σε συνεργασία με τους χορευτές Albert Burger και Elsa Hötzel, ως ανανεωτική πρόταση. Η πρώτη παράσταση “Τρισδιάστατου Μπαλέτου” πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη το1922, μόλις λίγα χρόνια πριν αναλάβει χρέη Δασκάλου στο Bauhaus.

Στη ζωγραφική ανέπτυξε μια τεχνοτροπία συγγενική με το πνεύμα της σχολής του Παρισιού και κατέληξε σε έναν επιτυχημένο συνδυασμό αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής στις τοιχογραφίες του, τις οποίες ονόμασε Μauerbild.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα