Πόλεις στις οποίες η επικινδυνότητα “χτυπάει” κόκκινο

default image

Κάτω από τον καυτό ήλιο και τις απέραντες αμμουδιές, οι συμμορίες παραμονεύουν

Με μια πρώτη ματιά εντυπωσιάζουν με τους φοίνικες, τα γαλάζια νερά και τα εντυπωσιακά κτήρια. Κοιτάζοντας, όμως, πιο προσεκτικά θα δείτε πως πρόκειται για τις πιο επικίνδυνες περιοχές στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει κανείς.

Σκεφτείτε, λοιπόν, καλά πριν κανονίσετε κάποιο ταξίδι εκεί. Ας δούμε τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Δολοφονίες: 1.639

Κάτοικοι: 2100319

Ποσοστό δολοφονιών: 78.04%

Οι φαβέλες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι οι γνωστές περιοχές μεγάλης φτώχειας και υψηλής εγκληματικότητας. Σύμφωνα με έρευνες, όμως, το Μπελέμ «περιτριγυρίζεται» από την Κολομβία, τη Βολιβία, το Περού, έτσι είναι γίνεται μια φυσική πύλη για την εισαγωγή κοκαΐνης και άλλως ουσιών. Το ποσοστό της βίας δεν περιορίζεται μόνο για λόγους ανεύρεσης ναρκωτικών, αλλά ακόμα και για την προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

DURANGO, ΜΕΞΙΚΟ

 

Δολοφονίες: 474

Κάτοικοι: 593389

Ποσοστό δολοφονιών: 79.88

Η περιοχή του Durango είναι γνωστή για την καλλιέργεια των σπόρων παπαρούνας που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ηρωίνης. Για παράδειγμα, ο «άρχοντας της ηρωίνης» El Chapo Guzmán είχε τζίρο 1 δισ. δολάρια.

ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ, ΜΕΞΙΚΟ

Δολοφονίες: 690

Κάτοικοι: 831693

Ποσοστό δολοφονιών: 82.96%

Τον υψηλότερο δείκτη ανασφάλειας κατέχει η πόλη Juarez με ποσοστό δολοφονίας 82.96%. Η Τσιουάουα είναι το σημείο διέλευσης του λαθρεμπορίου κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε ποιες είναι οι υπόλοιπες

Πηγή: Fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα