Ψήφισε το νόμισμα που θέλεις για τα 30 χρόνια της ευρωπαϊκής σημαίας

Ψήφισε το νόμισμα που θέλεις για τα 30 χρόνια της ευρωπαϊκής σημαίας

Δύσκολοι καιροί για γιορτές και πανηγύρια στην Ευρώπη. Κι όμως η ΕΕ γιορτάζει τα 30 χρόνια της ευρωπαϊκής σημαίας και λανσάρει πέντε σχέδια επετειακών δίευρων για να ψηφίσεις εκείνο που σου αρέσει περισσότερο

Το 2015 η Ευρώπη συμπληρώνει 30 χρόνια από την εποχή που παρουσιάστηκε η επίσημη σημαία της, η χαρακτηριστική μπλε σημαία με τα χρυσά αστέρια, ένα για κάθε μέλος της. Φυσικά το κλίμα και η διάθεση των λαών της Ευρώπης ήταν σε πολύ διαφορετική “φάση” το 1985, σε αντίθεση με σήμερα που όλο και περισσότεροι πολίτες στέκονται κριτικά ενάντια στις επιλογές της Ευρώπης και αισθάνονται περισσότερο να καταπιέζονται, παρά να βοηθιούνται από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Και αυτό δεν αφορά φυσικά μόνο την Ελλάδα, που έδειξε το δρόμο της καταπίεσης και του… κοινωνικοοικονομικού πειράματος. Ισχύει για όλες τις χώρες όπου κόμματα της άκρας δεξιάς, ευρωσκεπτικιστικά κόμματα και νέοι σχηματισμοί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος εκεί που οι παραδοσιακοί πολιτικοί σχηματισμοί μοιάζουν να χάνουν την επιρροή τους και να περνούν στην ιστορία.

Η Ευρώπη λοιπόν γιορτάζει τα 30 χρόνια της σημαίας της με πέντε σχέδια για επετειακά δίευρα και καλεί τους πολίτες της να ψηφίσουν το αγαπημένο τους. Βάλαμε κι εμείς τα νομίσματα για να ψηφίσετε εκείνο που σας αρέσει περισσότερο.

Η ισορροπία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Εκείνο που έχει πιο μεγάλο ενδιαφέρον στο διαγωνισμό της ΕΕ είναι πως μετά το τέλος της ψηφοφορίας παρουσιάζεται ένα βίντεο για την ισορροπία της οικονομίας, το οποίο μοιάζει σαν να περιγράφει την κατάσταση της Ελλάδας και πώς αυτή επηρεάζει το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ψηφίστε το νόμισμα που σας αρέσει περισσότερο παρακάτω και ύστερα μπείτε στη σελίδα για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα