Ο λαός στους δρόμους, το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.   (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) PHASMA

To NEWS 247 καλύπτει λεπτό προς λεπτό τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των "Αγανακτισμένων" και τις εξελίξεις σχετικά με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου (Vids)

Μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας ξημέρωσε με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρούν σε πανελλαδική απεργία και τους "Αγανακτισμένους" να προσπαθούν να περικυκλώσουν τη Βουλή και να εμποδίσουν τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο (Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν ).

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το NEWS 247 καλύπτει με συνεχή ενημέρωση, Live εικόνα, βίντεο και φωτογραφίες τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των "Αγανακτισμένων" και τις εξελίξεις σχετικά με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Δείτε τη συνέχεια της Live ενημέρωσης από τις κινητοποιήσεις των "Αγανακτισμένων πολιτών και των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας

10:02: "Πότε θα κάνει ξαστεριά.." τραγουδά ο κόσμος

10:00: "Από που θα φύγετε, έτσι και ψηφίσετε" φωνάζουν οι πολίτες μπροστά από τη Βουλή

 

09:45: Η ένταση προκλήθηκε, καθώς διμοιρίες πέρασαν μπροστά από τον κόσμο για να φτάσουν στη Βουλή

 

09:30: Ένταση μπροστά από τη Βουλή. Διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια κατά διμοιρίας που έκανε την εμφάνισή της. Συνθήματα κατά των αστυνομικών.

Ο λαός στους δρόμους, το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή
 

08:30: Συνθήματα από τους "Αγανακτισμένους" που ζητούν από τους αστυνομικούς να αφήσουν τις ασπίδες τους και να ενωθούν με το πλήθος.

08:15 Πυκνώνει ο κόσμος μπροστά από τη Βουλή, ενώ ακόμα θα έχουν ξεκινήσει οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

07:45 Εκατοντάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες έχουν ήδη συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή, ενώ υπήρξαν μικροεντάσεις με τους αστυνομικούς που έστησαν... τείχος στη Βασ. Σοφίας .

Ο λαός στους δρόμους, το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή
 

 

Το Μετρό δεν κάνει στάση στον σταθμό "Ευαγγελισμός", καθώς είναι ένα από τα σημεία που έχουν δώσει ραντεβού οι "Αγανακτισμένοι" ώστε να πραγματοποιήσουν την περικύκλωση της Βουλής.

 

Κλειστοί από τις 6:00 το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αμαλίας από Συγγρού, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον και στην Ακαδημίας από την Κανάρη.

Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή, όπου την ίδια ώρα θα συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Από τη συζήτηση θα απέχουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα στην πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση του "Κινήματος των Αγανακτισμένων πολιτών" που ξεκίνησε από τις 7.00 το πρωί και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι "Αγανακτισμένοι" έχουν ορίσει τρία σημεία συνάντησης, ώστε να περικυκλώσουν τη Βουλή και να αποτρέψουν τη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο.

Το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη

Live Streaming

SHARE: