news 24/7

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΑΝΟΥ

Spanou.png

Από σπουδές, στη Φιλοσοφική και στη Νομική. Από εφημερίδες, 'Εθνος, Νέα, Μεσημβρινή, Εξουσία, Ελεύθερος Τύπος, Free Sunday, Νέα Σελίδα. Από ραδιόφωνο, Flash, City, ΘΕΜΑ. Από κανάλια, Mega και Action 24. Από ιστοσελίδες, Athens Voice και Μεταρρύθμιση. Μεταξύ πολιτικής και διπλωματίας, με πολλές απορίες και λίγες βεβαιότητες.


Ο ομότιμος καθηγητής στο LSE Νίκος Μουζέλης

Μουζέλης: Λύση για την κεντροαριστερά η στροφή της προς την αριστερά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνει πως τον έχει πείσει "από τη στιγμή που έκανε τη στροφή προς την Ευρώπη. Και λόγω της πίεσης από την ΕΕ και επειδή αναγκάστηκε να στραφεί στο ρεαλισμό, προχωρά προς τη σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση".

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιούνιο του 2018

Αντ. Τζανακόπουλος για συμφωνία των Πρεσπών: Συνεργασία χωρίς εθνικοφορούμενους ανταγωνισμούς και αλυτρωτισμούς 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Αντώνης Τζανακόπουλος μιλά στο Νews 24/7 για την Συμφωνία των Πρεσπών και την συνεχή προσπάθεια παραχάραξής της, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές στοχεύσεις.

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ τον Ιούνιο του 2018 στις Πρέσπες

Αλ. Μαλλιάς: Με ή χωρίς Συμφωνίες τα Δυτικά Βαλκάνια θα χαρακτηρίζονται από αστάθεια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

"Ας είναι αυτή η τελευταία φορά που ακούσαμε βαριές κατηγορίες και άδικα λόγια. Από Έλληνες για Έλληνες. Αυτό είναι το σημαντικότερο Εθνικό Ζήτημα. Αυτή είναι η πιο μεγάλη μάχη. Την δίνουμε μόνοι μας, μεταξύ μας. Έλληνες κατά Ελλήνων. Δεν υπάρχει νικητής. Είμαστε όλοι νικημένοι» επισημαίνει στο News 24/7 ο πρέσβης επί τιμή και συγγραφέας Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα

Παλιόκαιρος

ΓΝΩΜΕΣ

Ευτυχώς έχουμε γενικά καλό καιρό γιατί η βροχή δεν μας πάει, ειδικά όταν είναι δυνατή, κάπως σαν να μουσκεύει τo φτηνό ύφασμα που καλύπτει τη γύμνια μας.

Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιούνιο του 2018

Τσιτσελίκης: Αν καταρρεύσει η Συμφωνία των Πρεσπών εδραιώνεται ο όρος "Δημοκρατία της Μακεδονίας"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μιλά στο News 24/7 για το πως οι φοιτητές αντιλαμβάνονται το Μακεδονικό, την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου

Τι έπαθε ο ΓΑΠ;

ΓΝΩΜΕΣ

Συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου θυμίζουν ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός και ως υπουργός Εξωτερικών δεν ήταν οπαδός του δόγματος της ακινησίας. Επεδίωκε λύσεις κόντρα στο ρεύμα και παρά το όποιο πολιτικό κόστος.

Φωτό αρχείου, Βουλή

Διλήμματα πολιτικών αρχηγών

ΓΝΩΜΕΣ

Οι σκληρές αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν μόλις επισημοποιηθεί -όπως φαίνεται- η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Φώφη Γεννηματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Πάνο Καμμένο.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς καταθέτει στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Ψαρράς: Αλίμονο αν μας κυρίευε ο φόβος απέναντι στη Χρυσή Αυγή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς με αφορμή του νέο του βιβλίο "Ο Αρχηγός" μιλάει για τη Χρυσή Αυγή, τη δίκη που τόσο έχει καθυστερήσει, ενώ μέσα από την εμπειρία του ερμηνεύει τον εκφασισμό της κοινωνίας, τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και πώς αυτά συνδέονται με την ανησυχητική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

O Γιώργος Λιακόπουλος

Γιώργος Λακόπουλος: Αδύνατη η σύγκλιση με την πολιτική των συμφερόντων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Για τις στρεβλώσεις του πολιτικού μας συστήματος, στη συναλλαγή πολιτικών -πολιτών, για την αξιοπιστία των ΜΜΕ και τις διαστάσεις της  αυτολογοκρισίας, μιλά στο News 24/7 o συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης

Υπόθεση Δανέλλη

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απαθείς θεατές του λιντσαρίσματος ενθαρρύνουν με την αδράνειά τους τη βία. Και θύμα δεν είναι μόνο ο Δανέλλης, είναι το δικαίωμα στην άλλη άποψη, ακόμη και στο - κατά τη γνώμη τους - λάθος.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών

Δέκα αλήθειες για τις Πρέσπες

ΓΝΩΜΕΣ

Τι θα σημάνει για τη χώρα μας σε επίπεδο διεθνών σχέσεων η μη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης;

Υπολογισμός χρεών και στο βάθος πιστωτικές κάρτες

Όλοι μαζί χρωστάμε

ΓΝΩΜΕΣ

Οι περισσότεροι κάτι κάπου χρωστάμε και ανεξάρτητα από τις αιτίες του φαινομένου το αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο αδιέξοδο.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Δ.Χριστόπουλος: Η ατζέντα της Άκρας Δεξιάς δεν υπηρετείται μόνο με πραξικοπήματα αλλά και με εκλεγμένες κυβερνήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

"Η Εκκλησία είναι ένας “κακομαθημένος” πολιτικός παίχτης και το μόνιμο αλισβερίσι με την πολιτεία είναι σκανδαλώδες" σημειώνει στο News 24/7 ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο.

Εμείς, οι δημοσιογράφοι

Εμείς, οι δημοσιογράφοι

ΓΝΩΜΕΣ

Ο λόγος που ο πειρασμός της λογοκρισίας, σε διάφορες μορφές, είναι ισχυρός συνδέεται με τη δύναμη επιρροής, πραγματική ή φαντασιακή των ΜΜΕ.

Διαδηλωτές με Κίτρινα Γιλέκα στα Ηλύσια Πεδία

Στενό γιλέκο για τον Μακρόν

ΓΝΩΜΕΣ

Η εικόνα των Γάλλων μαθητών γονατισμένων με τα χέρια στο κεφάλι θα κυνηγάει τον Εμμανουέλ Μακρόν για πολλά χρόνια. Το πουλέν της Rothschild που εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας χάρη στην επαγγελία του νέου απέναντι στο παλιό κατρακυλάει στις σκοτεινές ατραπούς του αυταρχισμού από τη στιγμή που βρήκε απέναντί του τα "κίτρινα γιλέκα".

Διαδηλωτής των "κίτρινων γιλέκων" στο Παρίσι

Τα γιλέκα της οργής

ΓΝΩΜΕΣ

Η καταδίκη της βίας από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες και τα παρηγορητικά λόγια από τις Βρυξέλλες μαζί με όποιες διακηρύξεις υπέρ μιας καλύτερης Ευρώπης δεν αρκούν για να αναχαιτίσουν τη δυναμική της οργής που σήμερα στη Γαλλία φοράει γιλέκο και αύριο αλλού θα φοράει μαντήλι.