Άγρια κόντρα Τατσόπουλου – Πιτσιρίκου για Siemens

Άγρια κόντρα Τατσόπουλου – Πιτσιρίκου για Siemens
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ #ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ--ΕΛΥΤΗΣ-ΤΣΙΡΚΑΣ_ΓΚΑΤΣΟΣ--100 ΧΟΝΙΑ ΜΕΤΑ# ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ---ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Διαδικτυακή κόντρα ανάμεσα στον Πέτρο Τατσόπουλο και τον Πιτσιρίκο για τη φωτογραφική καταγγελτική ανάρτηση του δεύτερου αναφορικά με συγγραφείς που χρηματίζονται

Νέο μέτωπο για τον Πιτσιρίκο, με τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο να απειλεί με αγωγή επειδή σε κείμενο που ανήρτησε στο blog του αναφέρει πως οι Έλληνες συγγραφείς χρηματοδοτούνται.

Σε απάντηση αυτών, ο Πέτρος Τατσόπουλος προκαλεί τον Πιτσιρίκο να δημοσιεύσει τη λίστα με τους συγγραφείς που χρηματοδοτήθηκαν ή χρηματοδοτούνται από τη Siemens.

“Ας μιλήσουμε λοιπόν νηφάλια για τον Πιτσιρίκο και τις Πουτάνες του -τον Κορτώ, τον Χωμενίδη, εμένα-, όσοι φυσικά μπορούμε και θέλουμε ακόμη, οι υπόλοιποι μπορούν κάλλιστα να αγνοήσουν αυτή την ανάρτηση [τους το συνιστώ μάλιστα ανεπιφύλακτα].

Ο Πιτσιρίκος έγραψε ένα κείμενο, τις “Πιο πουτάνες από τις πουτάνες” [μπορείτε να το απολαύσετε στην ακριβώς αποκάτω ανάρτηση] χρησιμοποιώντας την όχι και τόσο γνωστή γκεμπελική μέθοδο της “φλουταρισμένης φωτογραφίας”.

Η τεχνική αυτή συνίσταται στο να “φωτογραφίζεις” κάποιους με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορείς κατόπιν να επιβεβαιώσεις ή να διαψεύσεις την ταυτότητά τους, αναλόγως με το τι σε συμφέρει κατά περίσταση. Ο Πιτσιρίκος δεν είναι πολύ έξυπνος, αλλά δεν είναι κι εντελώς βλάκας.

Είναι αρκετά βλάκας για να φανερώσει στο Τουίτερ τα κίνητρά του -“χτες μου την έπεσαν οι συγγραφείς, σήμερα μάλλον θα μου την πέσουν οι πουτάνες, μα τι λέω, αφού οι συγγραφείς είναι οι πουτάνες”- αλλά δεν είναι και τόσο βλάκας για να μας κατονομάσει χωρίς στοιχεία.

Προτίμησε λοιπόν να μιλήσει για συγγραφείς που εμφανίζονται πλάι σε μεγαλοδημοσιογράφους των ΜΜΕ που ξεκίνησαν κάποτε από τον “Ριζοσπάστη” -και, ω της θείας συμπτώσεως, ένας είναι αυτός ο τηλεοπτικός μεγαλοδημοσιογράφος, ο Παύλος Τσίμας , και μία είναι αυτή η εκπομπή που εμφανιζόμαστε πλάι του, η “Έρευνα” που θα προβληθεί αύριο στο Μέγκα και, ω της θείας συμπτώσεως στο τετράγωνο, σε αυτή την εκπομπή εμφανίζονται σχεδόν αποκλειστικά οι συγγραφείς που επέκριναν χτες τον Πιτσιρίκο για το κατάπτυστο κείμενό του “Η Ντόρα και τα Σκατά”.

Σταθείτε μια στιγμή. Η εκπομπή θα προβληθεί ΑΥΡΙΟ. Ο Πιτσιρίκος ανάρτησε το κείμενό του για τις Πουτάνες -εμάς τους τρεις- ΣΗΜΕΡΑ. Αυτό σημαίνει πως όποιος διάβαζε ΣΗΜΕΡΑ το κείμενό του δεν θα καταλάβαινε σε ποιούς συγγραφείς αναφέρεται. Όποιος έβλεπε όμως την εκπομπή ΑΥΡΙΟ θα μπορούσε εύκολα να κάνει το συνειρμό ανάμεσα στην εκπομπή του Τσίμα και στο κείμενο του Πιτσιρίκου.

“Προτίμησα να μην κάνω το κουνέλι”

Έτσι ο Πιτσιρίκος θα κατάφερνε μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. Και να αρνηθεί ότι είμαστε εμείς αν τον σέρναμε στα δικαστήρια -“δεν εννοούσα αυτούς, κύριε Πρόεδρε”- και να κοκορευτεί ότι μας ξεφώνισε σε ανύποπτο χρόνο -γιατί scripta manent, αδέρφια, τα γραπτά μένουν- ότι πρώτος αυτός ξεφώνισε ότι χρηματιζόμαστε στο Πανελλήνιο, έτσι και κάναμε τα κουνέλια.

Προτίμησα να μην κάνω το κουνέλι. Γνώριζα πως διακινδύνευα να κατηγορηθώ ότι αντιδρώ επειδή “έχω τη μύγα” -τουτέστιν, χρηματίζομαι- όπως και κατηγορήθηκα, από αρκετούς από εσάς, όχι μόνο από τον Πιτσιρίκο. Δεν με πείραζε. Το διακύβευμα για μένα ήταν σημαντικότερο. Δεν ήθελα να δώσω τη χαρά στον Πιτσιρίκο, αυτό το σιχαμερό τρωκτικό, ότι ξεμπέρδεψε με τα επιχειρήματά μου για το κατάπτυστο κείμενό του “Η Ντόρα και τα Σκατά” επιστρατεύοντας μια απλή και ανέξοδη συκοφαντία: ότι είμαι μια πουτάνα και γράφω ανάλογα με το τι θα μου ζητήσει ο πελάτης μου -η Ζίμενς, οι μεγαλοεπιχειρηματίες ή όποιος άλλος.

Δεν είμαι πολύ καλός χαρακτήρας, αλλά πουτάνα δεν είμαι. Έχω δημοσιεύσει 17 βιβλία. Ζω από τα βιβλία μου. Όταν πάνε καλά, ζω εύκολα και όταν πάνε άσχημα, ζω δύσκολα. Σεξ κάνω μόνο δωρεάν, εδώ και 35 χρόνια, αποκλειστικά με όσες με γουστάρουν και τις γουστάρω.

Δέχομαι να μου πει κάποιος ότι σε γενικές γραμμές είμαι παλιομαλάκας και τα βιβλία μου είναι απαίσια, αλλά δεν δέχομαι να μου πει ότι είμαι πληρωμένος κονδυλοφόρος. Όχι, αδέρφια. Μπάστα. Όποιος το πει αυτό, θα αναλάβει και το κόστος της δήλωσής του. Θα τον κυνηγήσω νομικά ως τη Δευτέρα Παρουσία. Έλαχε ο κλήρος στον Πιτσιρίκο. Εάν βγει δημόσια και δηλώσει ευθαρσώς ότι ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΕΜΕΝΑ, θα γελάσω συγκαταβατικά και δεν θα κινηθώ εναντίον του. Αλλά πρέπει να το κάνει σύντομα. Αύριο-μεθαύριο, άντε ως το τέλος της βδομάδας. Προτού εξαντληθεί η υπομονή μου. Αυτά τα ολίγα. Και γράμματα γνωρίζω”, ήταν η δεύτερη ανάρτηση του συγγραφέα.

Νωρίτερα τον ενημέρωνε πως αν δεν πετάξει αμέσως τη λάσπη από πάνω του, θα του τραβήξει αγωγή που θα την πληρώνει έως ότου… ενηλικιωθεί  χωρίς να δεχτεί κανένα εξωδικαστικό συμβιβασμό, ούτε την ετεροχρονισμένη συγγνώμη του. Με τη φράση “ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ”, έκλεινε το αρχικό ποστ του στο facebook.

“Τίναξε τη λάσπη από το όνομά μου”

Με τελευταία του ανάρτηση ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρει πως βάζει την τελευταία πινελιά στη θλιβερή ιστορία με τον θλιβερό Πιτσιρίκο.

“Δεν διεκδικώ δάφνες μάντη Κάλχα αλλά, όπως ακριβώς προέβλεψα στην τελευταία μου ανάρτηση, ο σιχαμερός αρουραίος, έτσι και στριμωχτεί, θα αρνηθεί ότι αναφερόταν σ’ εμένα.

Στη σελίδα του αναγνωρίζει εμμέσως πως δεν αναφερόταν σ’ εμένα για το χρηματισμό, αφού… δεν με γνωρίζει καν.

Προφανώς οι σπαραδικές αναφορές του στο όνομά μου σε παλαιότερες αναρτήσεις του εννοούσαν έναν άλλο Τατσόπουλο, εξωγήινο, από τον Άλφα του Κενταύρου. Το δέχομαι.

Δέχομαι επίσης καλόπιστα ότι κάποτε με γνώριζε -την πολύ παλιά εποχή, πριν από μερικούς μήνες δηλαδή- και κατόπιν με ξέχασε.

Μου αρκεί που, έστω και με αυτό το γελοίο τρόπο, τινάζει τη λάσπη πάνω από το όνομά μου [δυστυχώς η θρασυδειλία δεν θεραπεύεται από τη μια μέρα στην άλλη].

Εγώ ξεμπέρδεψα μαζί του. Απομένει φυσικά να μας αποκαλύψει ποιούς εννοούσε ότι χρηματίζονται. Έως ότου το κάνει -και κάτι μου λέει, το βρήκατε, πως δεν θα το κάνει ποτέ- θα παραμένει ένα βρωμερό τρωκτικό που συκοφαντεί ανερυθρίαστα και αδίστακτα όποτε ξεμένει από επιχειρήματα”.

Το άρθρο του Πιτσιρίκου

Οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες

Πότε θα μάθουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που λαδώνονταν από τη Siemens; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll του ΔΝΤ, ώστε να προωθούν τις μνημονιακές θέσεις; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll πολιτικών, πολυεθνικών, πρεσβειών και άλλων;

Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, αυτή η συζήτηση έχει σταματήσει. Αν και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής είχε δηλώσει δημόσια πως η Siemens δεν είχε στο μισθολόγιό της μόνο πολιτικούς αλλά και δημοσιογράφους, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα.

Σήμερα, πολλοί δημοσιογράφοι χάνουν τις δουλειές τους και υπάρχει επίκληση της αλληλεγγύης. Ναι, αλληλεγγύη, αλλά σε ποιους; Στα παπαγαλάκια της Siemens, του ΔΝΤ και της Ντόρας; Ε, όχι! Ας μάθουμε πρώτα ποιοι ήταν στο payroll -ήταν εκατοντάδες-, ώστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υπόλοιπους.

Περιέργως, ούτε οι δημοσιογράφοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη προθυμία να αποκαλυφτούν τα ονόματα των συναδέλφων τους που ήταν στο payroll. Ακόμα ένα μεγάλο λάθος για ένα επάγγελμα που άξιζε τους καλύτερους.

Με την ευκαιρία, δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι που είναι -και ήταν- στο payroll.

Στο payroll πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών είναι και συγγραφείς.

Δεν πιστεύει κανείς, βέβαια, πως όλοι αυτοί οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς τάσσονται αναφανδόν υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης επειδή το πιστεύουν.

Ούτε πιστεύει κανείς πως αυτή η σιωπή που έχει πλακώσει στον “πνευματικό κόσμο” -μετά τη χρεοκοπία της χώρας- είναι τυχαία.

Ο “πνευματικός κόσμος” της Ελλάδας είναι βαθύτατα υλικός. Και βαθύτατα εξαγορασμένος. Για την ακρίβεια, ξεπουλημένος.

Επίσης, δεν πιστεύει κανείς πως οι Έλληνες συγγραφείς -με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις- ζουν από τις πωλήσεις των βιβλίων τους. Εδώ γελάμε. Δυνατά.

Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες συγγραφείς που είναι στο payroll; Θα τους δείτε στα κανάλια δίπλα σε κομψευόμενους “αριστερούς” δημοσιογράφους που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη και έκαναν εισοδισμό στα ΜΜΕ των νταβατζήδων για να ανατρέψουν το σύστημα από μέσα.

Θαυμάστε τους. Είναι οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες.

(Ο τίτλος του κειμένου είναι από το βιβλίο “Το ποδήλατο του Λεονάρντο” του Paco Ignacio Taibo II.)”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα