Ελπίδες για καλή χρονιά στα βιολογικά εσπεριδοειδή

Ελπίδες για καλή χρονιά στα βιολογικά εσπεριδοειδή

Την ώρα που οι περισσότεροι οπωρώνες της Μεσογείου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την ξηρασία, οι Έλληνες παραγωγοί δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή σοδειά βιολογικών εσπεριδοειδών.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, το καλοκαίρι με επαρκείς βροχοπτώσεις και χωρίς υπερβολική ζέστη είναι μέχρι τώρα ιδανικό: “Φέτος αναμένουμε μια έγκαιρη και χωρίς προβλήματα συγκομιδή εσπεριδοειδών με επαρκείς ποσότητες και υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα.

Η παραγωγή στην Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη “, δηλώνει η ελβετική εταιρεία διανομής βιολογικών προϊόντων, gebana AG. Όπως αναμενόταν, το ήπιο κλίμα στις ελληνικές περιοχές παραγωγής ευνοεί για ακόμη μια πρώιμη συγκομιδή, σημειώνει σε σχετικό της άρθρο η freshplaza.com.

Τα πρώτα οργανικά πορτοκάλια της Newhall αναμένεται να ωριμάσουν στα μέσα Νοεμβρίου, με τις ποικιλίες Washington Navel και Salustiana να αναμένονται στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι τακτικές βροχές στην Ελλάδα ευνοούν επίσης την τοπική καλλιέργεια κλημεντινών και ακτινιδίων καθώς και την παραγωγή ροδιού. Εχουν μέλλον τα βιολογικά Γενικά, η βιολογική παραγωγή στην Ελλάδα αυξάνεται, τονίζει η gebana AG.

Υποστηριζόμενοι από τις επιδοτήσεις της ΕΕ και την αυξανόμενη εμπειρία των τοπικών γεωπόνων και παραγωγών, όλο και περισσότεροι παραγωγοί επιλέγουν την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων. Η ταχεία ανάπτυξη του βιολογικού τομέα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αποτελεί πρόσθετο κίνητρο. Παρά τη σταθερή αύξηση των εξαγωγών, μόνο ένα μικρό ποσοστό των προϊόντων καταλήγει στο εμπόριο της Δυτικής Ευρώπης, ενώ η πλειονότητα των φρούτων εξάγεται απευθείας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Αυτό έχει να κάνει με τις αυξημένες εισροές, την τυποποίηση και το κόστος μεταφοράς, που είναι οι αποφασιστικοί παράγοντες. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, η Ελλάδα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης λόγω του καλού κλίματος, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την επέκταση των επιχειρήσεων και την αύξηση των ποιοτικών προτύπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βουλιάζουν οι τιμές στο γάλα

Γιορτή του Ψαρά στην Ελαφόνησο

Ο φόρος βλάπτει σοβαρά το κρασί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα