Επιτόπιοι έλεγχοι για να πληρωθεί η Απονιτροποίηση και το Κομφούζιο

Επιτόπιοι έλεγχοι για να πληρωθεί η Απονιτροποίηση και το Κομφούζιο
Αγροτικά - Φωτό αρχείου agropost.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επιτόπιους ελέγχους θα πραγματοποιήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγροτεμάχια που δηλώθηκαν αρδευτικά για τα προγράμματα όπως το Μέτρο της Απονιτροποίησης, το Κομφούζιο, την Εναλλακτική Ζιζανιοκτονία Ορυζώνων και τις Αυτόχθονες φυλές έτσι ώστε να δρομολογηθούν μέσα στο Νοέμβριο οι προκαταβολές των πληρωμών.

Να σημειώσουμε ότι, πρέπει να προσκομισθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό σε περιπτώσεις που το σημείο υδροληψίας βρίσκεται σε χώρο ιδιωτικής ιδιοκτησίας και δεν ανήκει στον ίδιο τον παραγωγό.

Συγκεκριμένα ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ελέγξει:

1. Την βεβαίωση από το φορέα διαχείρισης (ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ, Δήμο) αν και εφόσον πρόκειται για αγροτεμάχιο αρδευόμενο από συλλογικό δίκτυο.

2. Την ισχύουσας άδειας χρήσης νερού από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της αντίστοιχης Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εφόσον πρόκειται για αγροτεμάχιο αρδευόμενο από σημείο υδροληψίας είτε από υπόγειο (γεώτρηση, πηγάδι, φρέαρ, πηγή -Αν είναι κοινή με άλλους δικαιούχους Υ/Δ επιμερισμού της εκτιμώμενης ποσότητας ύδατος) είτε από επιφανειακό υδατικό σύστημα.

3. Την υποβληθείσα αίτηση για έκδοση της ως παραπάνω άδειας χρήσης νερού με τον αριθμό πρωτοκόλλου. Σε περίπτωση που η άδεια δεν έχει ακόμα εκδοθεί, η ημερομηνία πρωτοκόλλου της αίτησης πρέπει να είναι μέχρι και την 16.02.2018, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στήριξης για τη Δράση.

4. Επίσης, σε περιπτώσεις που το σημείο υδροληψίας βρίσκεται σε χώρο ιδιωτικής ιδιοκτησίας που δεν ανήκει στον παραγωγό, και δεν έχει υποβληθεί αίτηση για τροποποίηση της υπάρχουσας άδειας χρήσης νερού, πρέπει να προσκομισθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ιδιώτη κύριο ή κάτοχο του υδροληπτικού έργου μαζί με την ισχύουσα άδεια χρήσης νερού ή την υποβληθείσα μέχρι τις 16.02.2018 αίτηση για άδεια χρήσης νερού στο όνομα του κύριου ή κάτοχου του υδροληπτικού έργου.

Διαβάστε ακόμη στο agropost.gr:

Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης των αγροτών

Μανούρα Σίφνου… η γυλωμένη

Ελαιόλαδο με ελληνικό σήμα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα