Πρώιμος τρύγος στη Σάμο, εξαιρετικό κρασί

Πρώιμος τρύγος στη Σάμο, εξαιρετικό κρασί
pixabay.com

Η οινική παραγωγή του 2018 αναμένεται να είναι ποιοτικά πολύ καλή και να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες της αγοράς.

Ο τρυγητός του 2018 στη Σάμο, ξεκίνησε ιδιαίτερα πρώιμα, στις 24 Ιουλίου και ολοκληρώνεται με τις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νησιού.

Οι βροχοπτώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου δημιούργησαν συνθήκες προσβολής από ωίδιο, οι έγκαιρες παρεμβάσεις όμως των αμπελουργών αντιμετώπισαν την ασθένεια.

Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς, η μέτρια σε ποσότητα (ελαφρά αυξημένη από πέρισυ) σταφυλική παραγωγή και οι υψηλοί βαθμοί σακχάρων στα σταφύλια, γεγονός που ευνοεί, σύμφωνα με την Κεντρική Συνεταιριστική Ενωση Αμπελοοινικών Προιόντων (KEOΣOE) την οινοποίηση των γλυκών οίνων του Συνεταιρισμού. Τα ξηρά παραγόμενα κρασιά έχουν ικανοποιητική οξύτητα και εξαιρετικό αρωματικό χαρακτήρα.

Γενικά από άποψη ποιότητας, η χρονιά είναι καλή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Ιούνιο δεν ήταν ιδανικές για τα δεδομένα της περιοχής.

Η οινική παραγωγή αναμένεται να είναι ποιοτικά πολύ καλή και να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες της αγοράς.

ΕΟΣ Σάμου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ AGROPOST

Αυτή η χώρα είναι σπαρμένη από αγροτικά μνημεία

Paxos Reggae Festival: Εξωτική μουσική σε ένα παραδεισένιο τοπίο

Πύργοι  Εορδαίας: Ζημιές στην παραγωγή των μήλων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα