Λυμπερόπουλος: “Θα περάσουν από 50.000 πτώματα”

Λυμπερόπουλος: “Θα περάσουν από 50.000 πτώματα”
28-92011- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑ ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI) Eurokinissi

Πύρινες ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλου. Έκανε λόγο για 50.000 πτώματα για να περάσει ο νόμος Ραγκούση

Την απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να παλέψουν μέχρι την νίκη ή την οριστική πτώση τους τόνισε στη συγκέντρωσή τους, έξω από το υπουργείο Μεταφορών, ο Θ. Λυμπερόπουλος. Ο πρόεδρος της ΣΑΤΑ μάλιστα χρησιμοποίησε και ακραία γλώσσα.

Έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέληξε η πορεία των ιδιοκτητών ταξί με εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, στο πλαίσιο της απεργίας που πραγματοποιούν την Τετάρτη.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, όχι μόνο ανέβασε πάλι τους τόνους, αλλά πολύ περισσότερο προχώρησε στην υιοθέτηση ακραίων εκφράσεων με επιθετικές αιχμές ταυτόχρονα.

Προειδοποίησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση ότι για να περάσει το σχέδιο νόμου, έτσι όπως το έχει εξαγγείλει, θα πρέπει πρώτα να περάσει πάνω από 50.000 πτώματα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η ΣΑΤΑ θα επιχειρήσει να έλθει σε επαφή με άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόροι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και άλλοι, που θίγονται από την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα αρραγές και ισχυρό μέτωπο για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής ή και αυτής της κυβέρνησης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών με επικεφαλής το Θ. Λυμπερόπουλο συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος, όπως είπε ο πρόεδρος της ΣΑΤΑ, τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία.

Και συμπλήρωσε:

“Ελπίζουμε να λένε αλήθεια αυτή τη φορά”, σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ο οποίος επανέλαβε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.

Οι  κόκκινες γραμμές

– Να μπορεί να γίνεται μεταβίβαση της άδειας με νόμιμες διαδικασίες.

– Να παραμείνουν ως έχουν οι έδρες και να διευρυνθούν.

– Να μη δοθούν νέες άδειες.

– Όποια νομικά πρόσωπα δημιουργηθούν να γίνουν με βάση τις υπάρχουσες άδειες.

Την Πέμπτη θα υπάρξει νέα πορεία από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν την απεργία τους την Πέμπτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα