ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019.Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Οργανώθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια στην Αριστερά και στον Συνασπισμό και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Παράλληλα, σπούδασε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία στις εκλογές του 2012.

Ακρίβεια: Ποιος πληρώνει το "μάρμαρο" - Η "σιωπηλή" οργή και η επιστράτευση μέτρων

Ακρίβεια: Ποιος πληρώνει το "μάρμαρο" - Η "σιωπηλή" οργή και η επιστράτευση μέτρων

Απέναντι στο κύμα ακρίβειας, ενεργειακής επισιτιστικής, ο προβληματισμός των πολιτών εντείνεται για το τελικά πώς σε μια τέτοια συγκυρία επιμερίζονται τα βάρη και εν τέλει ποιος καλείται να πληρώσει το “μάρμαρο”.

Ο Αλέξης Χαρίτσης

ΣΥΡΙΖΑ: "Για 3η βδομάδα τα ΕΛΤΑ υπολειτουργούν - Ανυπολόγιστες οι ζημιές για τις επιχειρήσεις ενώ η κυβέρνηση κρύβεται"

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και Μάριος Κάτσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της προβληματικής λειτουργίας των ΕΛΤΑ.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σήμα κινδύνου για τον νέο οργανισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ο νέος οργανισμός του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργική συνέχεια των υπηρεσιών του Υπουργείου με άμεσες συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο αναφέρουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιοργάνωση του οργανισμού του υπουργείου Ανάπτυξης

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς για τη διαμόρφωση της αναδιοργάνωσης του οργανισμού του υπουργείου Ανάπτυξης. "Θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργική συνέχεια των υπηρεσιών του υπουργείου με άμεσες συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Ενώ κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας, η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά

Να μπουν ξανά στο "κάδρο" των χρηματοδοτήσεων και του αναπτυξιακού σχεδιασμού οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας τόνισε σε συνέντευξή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα-ασπιρίνες για την πρωτοφανή κρίση στην ενέργεια"

Η κυβέρνηση απέρριψε ξανά την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και το φυσικό αέριο, όπως τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του.

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Η ΝΔ οραματίζεται τη φτηνή ανάπτυξη της εσωτερικής υποτίμησης"

Για επιστροφή σε ένα παρωχημένο παραγωγικό μοντέλο συγκεντροποίησης έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μειώνει τον προϋπολογισμό των επενδυτικών σχεδίων που μπορούν να διαχειριστούν οι περιφέρειες.

Ο Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την κρίση της ακρίβειας

Για αδράνεια στη λήψη πρωτοβουλιών για την αναχαίτιση του κύματος ακρίβειας κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης. Τι αναφέρει για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Χαρίτσης.

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιμένει να αδρανεί απέναντι στις επερχόμενες αυξήσεις

Βολές εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε με δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροώπου και του υπουργού Ανάπτυξης.

Κόσμος στην Αθήνα

Αέναη μετάβαση από κρίση σε κρίση ή ριζικά νέα αρχή για βιώσιμο μετασχηματισμό;

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον", γράφει στο NEWS 24/7 για την ανάγκη ενός νέου ριζοσπαστικού κοινωνικού και πολιτικού συμβολαίου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται ήδη να αναθεωρησει τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες

Την σημασία λήψης μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης σε σχολεία και ΜΜΜ υπερτόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτησή του. Προτείνει αύξηση της τηλεργασίας.

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση έχει ήδη πέσει έξω πάνω από 2 δισ. από τις ίδιες τις προβλέψεις της"

"Στον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους εκτιμούσατε τις δαπάνες του Ταμείου σε 2,6 δισ. ευρώ για το 2021, ποσό που μειώθηκε σε 1,6 δισ. στο Μεσοπρόθεσμο μόλις 7 μήνες μετά" ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης για Γεωργιάδη: "Από υπεύθυνοι έγιναν αχάριστοι - Αντιμετωπίζουν τους φορείς σαν εχθρούς"

Τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έκανε λόγο για "αχαριστία" των εκπροσώπων της εστίασης που ζητούν περαιτέρω στήριξη σχολίασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση να σταματήσει να καλλιεργεί κλίμα διχασμού για να αποποιηθεί τις ευθύνες της"

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και το εμβολιαστικό πρόγραμμα άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης. Η ερώτηση που κατέθεσε για τα νέα μέτρα και τις επιχειρήσεις.

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να στηρίξει την πραγματική οικονομία - Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν

"Η κυβέρνηση της ΝΔ συστηματικά υποσκάπτει τη δυνατότητα πρόσβασης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζική χρηματοδότηση", τονίζει σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικές και κοστολογημένες

"Ρεαλιστικές" και "κοστολογημένες" χαρακτηρίζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης και επισημαίνει ότι "εκφράζουν τις βασικές ανάγκες της κοινωνίας σήμερα".

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Όλα για τους λίγους, ελάχιστα για τους πολλούς - Αυτό ειναι το σχέδιο Μητσοτάκη

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για "παντελή απουσία σχεδίου για την στήριξη της νεολαίας".

Ο Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη - Καμιά κίνηση από την κυβέρνηση

"Η εικόνα που περιμένουμε να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι βιώνουν οι πολίτες" σημείωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Ναι στο Ταμείο Ανάκαμψης - Να μη γίνει μηχανισμός προώθησης συμφερόντων

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την Κύρωση Σύμβασης Χρηματοδότησης μεταξύ της ΕΕ και της ελληνικής δημοκρατίας. Σκληρή κριτική Χαρίτση στην κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Το Ταμείο Ανάκαμψης να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι για μικροκομματικό συμφέρον

"Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους την πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης", αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση διχάζει και αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν υπηκόους"

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση για εκβιασμό και διχασμό των πολιτών, γεγονός που απειλεί "την οικονομία, την υγεία και τη δημοκρατία".