Συμμαχία “Δεν Πληρώνω”

Συμμαχία “Δεν Πληρώνω”
???S?cLQ??S ?? ??U?????????? ?`?? ?????????C???(EUROKINISSI / ??M? KOMd?) Eurokinissi

Την υποστήριξή τους στους πολίτες που δεν πληρώνουν, εξέφρασαν οι συνδικαλιστές των μέσων σταθερής τροχιάς. Διαφώνησαν με την καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων. Προειδοποιούν για ιδιωτικοποίηση και νέα αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων

Στο πλευρό των πολιτών, που αρνούνται να πληρώσουν εισιτήρια, τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχείς απεργίες και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, τόνισαν ότι το επιχείρημα για μεγάλα ελλείμματα των μέσων μεταφοράς αποτελεί “κυνικό ψέμα”, καθώς, όπως είπαν, ουδέποτε επιδοτήθηκαν – πλην δύο ετών – με το σύνολο της νόμιμης επιχορήγησης

Σε συνέντευξή τους το μεσημέρι της Πέμπτης (10/02), τόνισαν ότι  το κίνημα που αναπτύσσεται, έχει δίκαιη βάση, καθώς η αύξηση της τιμής στα εισιτήρια, δεν δικαιολογείται.

Διαφοροποιήθηκαν πάντως από την πρακτική της καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή.

Αφού επανέλαβαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, προειδοποίησαν ότι η εφαρμογή του θα φέρει νέες αυξήσεις στις τιμές.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών έως και 40% επί του λειτουργικού τους κόστους, θα προκαλέσουν εκτίναξη των κομίστρων και σταδιακή μείωση του μεταφορικού έργου.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, με ο,τι αυτό σημαίνει για την ποιότητα των υπηρεσιών και τις τιμές.

Τέλος, κατήγγειλαν τις εταιρείες καθαριότητας και φύλαξης στις αστικές συγκοινωνίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συμπεριφέρονται με όρους “οργανωμένου εγκλήματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα