Αμετανόητος για Ντερτιλή ο Αμβρόσιος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΑΠΗΣ #ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ#(ΠΑΓΚΡΑΤΙ)  ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ--- ΣΤΗ ΦΩΤΟ  Ο ΜΗΤΡΟΠ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ --ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΑΠΗΣ #ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ#(ΠΑΓΚΡΑΤΙ) ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ--- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΜΗΤΡΟΠ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ --ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης EUROKINISSI

Πραγματοποίησε την επίσκεψή του στον πραξικοπιματία Ν. Ντερτιλή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων. Χαρακτηρίζει "φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες" όσους τόλμησαν να τον επικρίνουν

Στην επίσκεψή του στον Ν. Ντερτιλή τον τελευταίο κατάδικο της Χούντας, που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Η πρόθεσή του να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη, είχε προκαλέσει σάλο, ωστόσο ο ίδιος δεν πτοήθηκε και πέρασε στην αντεπίθεση εξαπολύοντας μύδρους κατά της Δημοκρατίας.

Με μακροσκελές κείμενό του που δημοσιεύεται στο προσωπικό του ιστολόγιο , κάνει λόγο για υποκρισία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ και επιτίθεται κατά του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή.

"Χωρίς να πτοούμαι το παράπαν από όλα αυτά τα απαράδεκτα για μια Δημοκρατία φαινόμενα, αποτόλμησα να πραγματοποιήσω τήν επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου, γράφοντας στα παληά μου υποδήματα τίς λυσσαλέες αντιδράσεις των" αναφέρει χαρακτηριστικά, δηλώνοντας περήφανος για την πράξη του.

Χαρακτηρίζει την επίσκεψή του στον Ντερτιλή ως "γροθιά στο κατεστημένο" και μιλάει για "φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες" της εποχής μας και "νοθευμένο Δημοκρατικό πολίτευμα" των ημερών μας.

Προσθέτει ότι η επίσκεψή του είναι μια γροθιά στην "ψευδεπίγραφη Δημοκρατία", ενώ παραθέτει και επιστολή προς τον κ. Πεταλωτή, με την οποία ζητά επανόρθωση για τις επικρίσεις του υπουργού.

Αυτή τη φορά ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος φρόντισε να επισημάνει ότι δεν θαυμάζει το παρελθόν του Ντερτιλή, αλλά τη στάση του και τη δήλωσή του ότι "θα βγει από τη φυλακή μόνο αν η ελληνική Πολιτεία του ζητήσει συγγνώμη".

Και κατέληξε δηλώνοντας στους πιστούς: "Εξ ανάγκης ξαναπήρα στα χέρια μου πρός στιγμήν το καρυοφύλλι! Επανέρχομαι σύντομα στο πετραχείλι".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πεταλωτής: Απίστευτη και προσβλητική η επιστολή Αμβρόσιου

Ο Αμβρόσιος θυμήθηκε τον Ντερτιλή

SHARE: