Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητά ο Χουλουσί Ακάρ

Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητά ο Χουλουσί Ακάρ
Ο πρώην επικεφαλής των τουρκικών ΕΔ, και νυν Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ AP

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας σε νέες του δηλώσεις κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών. "Είμαστε υπέρ των καλών σχέσεων γειτονίας. Αναμένουμε από όλους τους γείτονές μας να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο" είπε χαρακτηριστικά.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις στα ΜΜΕ της Τουρκίας προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ, που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και κάλεσε τον ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

“Η στρατικοποίηση των νησιών που θα πρέπει να παραμείνουν αποστρατικοποιημένα είναι ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και του Διεθνούς Διακαίου. Δεν συνάδει με τις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και πρέπει να σταματήσει. Περιμένω από τον ομόλογό μου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ως μέρος ειλικρινών και εποικοδομητικών διμερών σχέσεων. Από την άλλη πλευρά είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version