Άσκηση ”Αλέξανδρος”: Θα πραγματοποιηθεί από 23 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Άσκηση ”Αλέξανδρος”: Θα πραγματοποιηθεί από 23 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου
Στρατιωτική άσκηση του ΓΕΕΘΑ Eurokinissi

Η άσκηση «Αλέξανδρος - 20» θα γίνει κατόπιν εισήγησης του ΓΕΕΘΑ και μετά από έγκριση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αντικαθιστώντας την άσκηση «Παρμενίων - 20».

Η τακτική άσκηση άνευ στρατευμάτων «Αλέξανδρος – 20» θα πραγματοποιηθεί από 23 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου αντί της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων «Παρμενίων – 20».

Η άσκηση «Αλέξανδρος – 20» θα γίνει κατόπιν εισήγησης του ΓΕΕΘΑ και μετά από έγκριση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν μια σειρά από σημαντικές μη προγραμματισμένες επιχειρησιακές δραστηριότητες, διακλαδικές εκπαιδεύσεις και διεθνείς ασκήσεις και συνεργασίες με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κύπρος.

Όπως τονίζει το ΓΕΕΘΑ, από αυτές τις δραστηριότητες προέκυψαν σημαντικά οφέλη, συμπεράσματα και διδάγματα ενώ αποτέλεσαν έμπρακτη απόδειξη της ετοιμότητας και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Επιπλέον, προστίθεται στην ανακοίνωση, ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το τελευταίο δίμηνο, καθώς και οι συντηρήσεις – προγραμματισμένες και μη – που απαιτούνται, σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του προσωπικού από τον κορονοϊό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα