Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ στην Τουρκία: Οι S-400 θα πλήξουν την οικονομία σας

Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ στην Τουρκία: Οι S-400 θα πλήξουν την οικονομία σας
Χ. Ακάρ AP

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας προειδοποίησε τον Τούρκο ομόλογό του ότι η αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος δεν θα αποτελέσει μόνο την πόρτα της εξόδου από το πρόγραμμα των F-35, αλλά θα επιφέρει και καίριο πλήγμα στην πορεία της τουρκικής οικονομίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ προειδοποίησε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του πως η αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 όχι μόνο θα βάλει τέλος στον ρόλο της Τουρκίας στον πρόγραμμα του μαχητικού F-35, αλλά θα βλάψει επίσης την τουρκική οικονομία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που θα επακολουθήσουν, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο υπουργός ήταν για μια ακόμη φορά πολύ κατηγορηματικός ότι η Τουρκία δεν θα έχει και τους S-400 και τα F-35. Και, αν δεχθούν τους S-400, θα πρέπει να δεχθούν και τις συνέπειες όχι μόνο στο πρόγραμμα του F-35, αλλά και στην οικονομική κατάστασή τους», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, μετά τη συνάντηση ΗΠΑ-Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι Ρώσοι έτοιμοι να στείλουν τους S-400

Η αποστολή των πρώτων συστοιχιών των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον μήνα Ιούλιο, καθώς είναι σε βαθμό ετοιμότητας 99%, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, και πως αυτό που μελετάται είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα