Οι πανίσχυρες φρεγάτες Belharra που οχυρώνουν το Αιγαίο – Ποια τα χαρακτηριστικά τους

Οι πανίσχυρες φρεγάτες Belharra που οχυρώνουν το Αιγαίο – Ποια τα χαρακτηριστικά τους
Φρεγάτα τύπου Belharra

Τρεις γαλλικές φρεγάτες τύπου Belharra περιλαμβάνει η αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία. Όσα πρέπει να γνωρίζετε. Πώς ενισχύουν τη χώρα μας στο Αιγαίο.

Θέμα ωρών είναι η οριστικοποίηση της αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί κατά το γεύμα εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, όπου και βρίσκονται ο Έλληνας πρωθυπουργός για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου.

Πρόκειται για μία συμφωνία, η οποία αναφέρεται να φέρει αλλαγές στις ισορροπίες δυνάμεων και να ενισχύσει τη χώρα μας στο Αιγαίο, προσθέτοντας μία ισχυρή αποτρεπτική ασπίδα απέναντι στην Τουρκία.

Εκτός από την προμήθεια έξι επιπλέον αεροσκαφών Rafale, η συμφωνία περιλαμβάνει την απόκτηση τριών φρεγατών τύπου Belharra, τριών κορβετών Gowind, την αναβάθμιση των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ, αλλά και ένα σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας, στο πλαίσιο του οποίου η Γαλλία θα δεσμεύεται ουσιαστικά να βοηθήσει την Ελλάδα σε περίπτωση επίθεσης.

Όπως είναι λογικό, αυτή η επέκταση στην αγορά εξοπλιστικών με την απόκτηση φρεγατών πέρα από τα επιπλέον αεροσκάφη, προσφέρουν περαιτέρω ενίσχυση στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με τις τρεις φρεγάτες τύπου Belharra να μαγνητίζουν τα βλέμματα χάρη στα δυναμικά και σύγχρονα χαρακτηριστικά τους.

Πρόκειται για φρεγάτες που έχουν χαρακτηριστεί ως οι καταλληλότερες για τη Μεσόγειο και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, από ό,τι οι αντίστοιχες αμερικανικές, καθώς διαθέτουν επιπλέον και σύγχρονα πυραυλικά συστήματα, ανεβάζοντας τη δύναμη της Ελλάδας στο Αιγαίο και συνθέτοντας ένα όπλο που μοιάζει το πλέον αποτελεσματικό για την περιοχή.

Όσα πρέπει να ξέρετε για την πανίσχυρη Belharra

Πρόκειται για μία συμπαγή φρεγάτα, που μπορεί να πραγματοποιεί αποστολές μεγάλης εμβέλειας, σε ανοικτή θάλασσα ή στο πλαίσιο αποστολών επιτήρησης των ακτών σε ένα εχθρικό περιβάλλον, προσφέροντας επίγνωση της τακτικής κατάστασης, ενώ θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε τομέα σύγχρονου ναυτικού πολέμου.

Παράλληλα, προσφέρει μια σημαντική ικανότητα ανίχνευσης αεροσκαφών, καθώς και ικανότητα πολέμου επιφάνειας-αέρος σε μία σειρά αποστολών, με σημαντική ενίσχυση απέναντι σε απειλές ασύμμετρου πολέμου ή υπεράσπισης στον κυβερνοχώρο.

Τέλος, η φρεγάτα Belharra διαθέτει σπουδαία ψηφιακά χαρακτηριστικά για μεγαλύτερη απόδοση σε επεξεργασία δεδομένων, ανίχνευση απειλών και στόχευσης. Παράλληλα, πρόκειται για συστήματα που θα μπορούν να εκσυγχρονίζονται σταδιακά, σταθερά και παρά την πάροδο του χρόνου, καθώς και να προσαρμόζονται στις νέες τεχνολογίες, συνθήκες αλλά και απειλές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version