Το “γκολ” με την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς

Το “γκολ” με την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς
Στιγμιότυπο από στρατιωτική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε βολές πληρωμάτων αρμάτων Eurokinissi

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή διέψευσε όσους έκριναν ότι η καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να φθάσουμε στις εκλογές με την καταβολή δόσεων αναδρομικών.

Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, προκύπτει ότι τα αναδρομικά των στρατιωτικών, θα καταβληθούν εφάπαξ μέχρι το τέλος του 2018.

Όπως γράφει το Militaire.gr το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2019 στις σελίδες 20, 21, 22, αναφέρει κατηγορηματικά ότι συγκεκριμένες δαπάνες θα δοθούν μέσα στο έτος 2018 ΕΦΑΠΑΞ για όλους. Ανάμεσα σ΄ αυτές είναι και οι δαπάνες για “την εκτέλεση τελεσίδικων και αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων”.

Άρα σε ό,τι αφορά στους στρατιωτικούς,  πιθανή ημερομηνία  καταβολής είναι στη μισθοδοσία που θα καταβληθεί στο τέλος Νοεμβρίου διότι του Οκτωβρίου δεν την προλαβαίνει.

Για να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις -για το εάν θα είναι ο Νοέμβριος ή ο Δεκέμβριος ο μήνας της κατοβολής- θα πρέπει να περιμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας από το Υπουργείο Οικονομικών. Εκεί θα φανεί επακριβώς η όλη διαδικασία μέχρι την καταβολή.

Το 50% των αναδρομικών είχε επιστραφεί στους στρατιωτικούς σε 36 μηνιαίες δόσεις από την κυβέρνηση Σαμαρά και οι στρατιωτικοί ανησυχούσαν ότι η καταβολή του υπόλοιπου 50% θα γινόταν με παρόμοιο τρόπο. Η εφάπαξ επιστροφή ήταν κάτι που προτιμούσαν αφού τα ποσά που θα εισπράξουν θα είναι ικανοποιητικά, φθάνοντας σε κάποιους υψηλόβαθμους ακόμη και τα 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

ΕΦΑΠΑΞ η καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς ακόμη και τέλος Νοεμβρίου! Δείτε τον προϋπολογισμό
“Ελλάδα-Κύπρος ένας πύραυλος δρόμος”! Τα παθήματα,τα μαθήματα και ποιοι ενοχλήθηκαν από τα ελληνικά F-16
Θα κατηγορηθεί ακόμη και ο Γκιουλ ως “φιλογκιουλενιστής”;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα