Το τουρκικό σκάφος Ορούτς Ρέις πλέει ανατολικά της Ρόδου

Το τουρκικό σκάφος Ορούτς Ρέις πλέει ανατολικά της Ρόδου
Νέα τουρκική πρόκληση στην ανατολική Μεσόγειο AP

Συνοδεύεται από τρεις φρεγάτες και δύο πυραυλακάτους. Τα τουρκικά σκάφη παρακολουθούν δύο φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Την "επίσκεψη" του Ορούτς Ρέις είχε προαναγγείλλει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Συνοδεία πέντε πολεμικών πλοίων πλέει στο Αιγαίο το Ορούτς Ρέις. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, πλέει ανατολικά της Ρόδου και συνοδεύεται από τρεις φρεγάτες και δύο πυραυλάκατους, κατευθυνόμενο – αρχικά – προς το λιμάνι της Αττάλειας.

Όπως αναφέρει το Militaire.gr, το Ορούτς Ρέις και τη συνοδεία του, παρακολουθούν δύο φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Απέναντι από τη Σάμο πλέουν ακόμη δύο μικρά ερευνητικά τουρκικά σκάφη.

Την πλεύση του «Ορούτς Ρέις», τέταρτου πλοίου που στέλνει η Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο, είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες μέσω Twitter ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως προφανώς ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου νομίζει πως το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός» είναι ελληνικά πλοία.

Ο Τούρκος Υπουργός έγραψε στο τουίτερ: “Ο κ. Κιλιτσντάρογλου προφανώς νομίζει ότι το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός», που προστατεύουν τα δικά μας δικαιώματα είναι ελληνικά πλοία. Και το τέταρτό μας πλοίο «Ορούτς Ρέις» είναι καθοδόν. Είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε για το θέμα τον κ. Γενικό Πρόεδρο ο οποίος δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος για την εθνική υπόθεσή μας στο Κυπριακό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version