Τουρκικός στόλος και Ακτοφυλακή "αλωνίζουν" μεταξύ Κρήτης-Λιβύης

Τουρκική σημαία σε πλοίο
Τουρκική σημαία σε πλοίο AP

Η τουρκική ναυτική παρουσία νότια της Κρήτης δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Αντιθέτως πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Η φωτογραφία από το ρεπορτάζ του Cnn Turk δείχνει σε ποια περιοχή οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη σημαίας.

Μονάδες του τουρκικού στόλου αλλά και της ακτοφυλακής έχουν κάνει αισθητή τη παρουσία τους στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης, κάνοντας νηοψίες. Το Cnn Turk μετέδωσε χθες τις νηοψίες που έκαναν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ανοιχτά της Λιβύης, σε δύο πλοία που ήταν ύποπτα για μεταφορά ναρκωτικών. Η τουρκική ναυτική παρουσία νότια της Κρήτης δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Αντιθέτως πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Οι Τούρκοι δεν "καίνε καύσιμα" χωρίς λόγο…

Η φωτογραφία από το ρεπορτάζ του Cnn Turk δείχνει σε ποια περιοχή οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη σημαίας.

Η φωτογραφία από το ρεπορτάζ του Cnn Turk δείχνει σε ποια περιοχή οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη σημαίας.
Η φωτογραφία από το ρεπορτάζ του Cnn Turk δείχνει σε ποια περιοχή οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη σημαίας. CNN TURK

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και τον Ιούνιο του 2017 ανατολικά της Κρήτης.

Η φωτογραφία είναι από τον χάρτη όπως δημοσιοποιήθηκε στα τουρκικά ΜΜΕ το 2017.

Τουρκικός στόλος και Ακτοφυλακή

Είναι προφανές, σύμφωνα με το Militaire.gr, ότι η προβολή της επιχείρησης έχει σκοπό να τονίσει τις δυνατότητες του τουρκικού ναυτικού και της ακτοφυλακής να ελέγχει τη θάλασσα της Μεσογείου, αφήνοντας αιχμές και για το ελληνικό ΠΝ. Για το Λιμενικό Σώμα -Ακτοφυλακή, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση. Η Τουρκία έχει "χτίσει" ουσιαστικά έναν δεύτερο πολεμικό στόλο στην Ακτοφυλακή της.

Είναι αυτονόητο ότι σ' αυτή τη περιοχή θα 'πρεπε να 'χουμε παρουσία έναντι των Τούρκων, οι οποίοι δεν πρέπει να "αλωνίζουν" μόνοι τους. Η πραγματικότητα βεβαίως είναι άλλη και γι' αυτή ευθύνονται οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1996 και μετά, τουλάχιστον. Όλοι εκείνοι που εγκατέλειψαν το ΠΝ και το Στόλο στην τύχη του και δεν ασχολήθηκαν καν με την μετατροπή του Λιμενικού Σώματος σε πραγματική Ακτοφυλακή. Το να προσθέτεις το όνομα δεν σημαίνει ότι… έχεις και τη χάρη.

Διαβάστε ακόμη στο Militaire.gr:

Ποιους S-400 θα παραλάβει η Τουρκία;

“Πώς θα βλέπουμε το F-35 και πως δεν θα γίνουμε “χρήσιμοι ηλίθιοι” της περιοχής”. Ο Πτέραρχος Γεωργούσης εξηγεί

“Αυτός είναι ο Ταγίπ Ερντογάν”. Ο άνθρωπος που τον παρακολουθεί από το 1994 μας τον αποκαλύπτει.

Πηγή: 

Militaire.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κρήτη
SHARE: