ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2019

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, κατά τη διάρκεια μια παρουσίασης της εταιρίας

To Airbnb και η δεκαετία του share economy

Εάν υπάρχει ένα στοιχείο που κυριάρχησε στον χώρο της οικονομίας στη δεκαετία που δύει δεν είναι άλλο από αυτό του share economy. Γεννημένες στα τέλη της περασμένης δεκαετίας εταιρείες όπως η Airbnb και η UBER άλλαξαν τον τρόπο που κάνουμε διακοπές, τις μετακινήσεις μας και όχι μόνο.

Αφγανοί πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Προσφυγικό: Η δεκαετία που (δεν) άλλαξε τον Έλληνα

Το προσφυγικό σημάδεψε και σημαδεύει ανεξίτηλα την δεκαετία που φτάνει στο τέλος της. Οι ιστορίες των ξεριζωμένων που ήρθαν στον τόπο μας, οι ομοιότητες με τον Έλληνα του '22 και του '60, αλλά και ο μύθος των γεννήσεων και της πληθυσμιακής αλλοίωσης.

Ο drinking χάρτης της Αθήνας: Από το ουίσκι στο fine drinking

Ο drinking χάρτης της Αθήνας: Από το ουίσκι στο fine drinking

Η δεκαετία που μας πέρασε άλλαξε τους κανόνες του ποτού και της διασκέδασης στη χώρα μας. Για να καταλάβουμε καλύτερα τι ακριβώς συνέβη, μιλήσαμε με ανθρώπους του χώρου ψάχνοντας το μυστικό της επιτυχίας των αθηναϊκών bars αυτή την περίοδο.

Κλιματική αλλαγή: Η 10ετία της αφύπνισης - Πόσο απέχει η ανθρωπότητα από το "σημείο μηδέν";

Κλιματική αλλαγή: Η 10ετία της αφύπνισης - Πόσο απέχει η ανθρωπότητα από το "σημείο μηδέν";

Το News 24/7 ανοίγει τον φάκελο "Κλιματική αλλαγή". Ο ακαδημαϊκός Χρ. Ζερεφός, ο Υπεύθυνος Τομέα Ενέργειας και Κλίματος της WWF Ελλάς, Στ. Μαυρογένης και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς, αναλύουν το φαινόμενο και εξηγούν: Πόσο κοντά είμαστε στο τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού;

Η Fashion designer Chiara Ferragni ποζάρει στους φωτογράφους στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών

Influencers: H δεκαετία που άλλαξε για πάντα τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ όπως τα ξέραμε

Η λέξη influencer μπήκε το 2018 επισήμως στο λεξικό, αλλά πλέον έχει καθημερινή παρουσία στη ζωή μας. Τα ποσά που ζαλίζουν και οι διάσημοι που σημάδεψαν τη δεκαετία που κλείνει.

Καλλιτεχνική αποτύπωση ανθρώπινης ψυχής

Το υγιεινό κυνήγι της αθανασίας

Η μόνη δεδομένη γνώση στον άνθρωπο είναι το τέλος του. Η τάση των ανθρώπων είναι να παρατείνουν όσο μπορούν τη διαδρομή μέχρι εκεί εξασφαλίζοντας στη διάρκειά της το Ευ ζην.

Το πολιτικό Big Bang της δεκαετίας

Το πολιτικό Big Bang της δεκαετίας

Μια περίοδος που συμπύκνωσε βίαια τον πολιτικό χρόνο. Νέα κόμματα δημιουργήθηκαν, παλιοί πρωταγωνιστές, έμειναν στην άκρη, νέοι κλήθηκαν να ηγηθούν και το πολιτικό σκηνικό άλλαξε άρδην υπό την πίεση του μνημονίου και της μάχης για να βγούμε από αυτό