"Θα ονομάσουν την πρωτεύουσά τους Αλεξάνδρεια"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΗΜΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ// ΑΝΘΙΜΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ.(MotionTeam -ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΗΜΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ// ΑΝΘΙΜΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ.(MotionTeam -ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Έχουμε γίνει ρεζίλι πια με όσα λέγονται και γράφονται τόνισε ο Μητροπολίτης Άνθιμος από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σημειώνοντας πως όλοι έχουμε σφάλει (Vid)

"Οι Σκοπιανοί προετοιμάζονται να ονομάσουν την πρωτεύουσα των Σκοπίων Αλεξάνδρεια" είπε στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναφερόμενος στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έστησαν στα Σκόπια.

"Χάσαμε τον προσανατολισμό μας, όσον αφορά στον εντοπισμό των προτύπων για να φτιάξουμε την ζωή μας", προσέθεσε λέγοντας χαρακτηριστικά πως "Εγίναμε ρεζίλι! Με όσα λέγονται, με όσα γράφονται, με όσα υπονοούνται".

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης  Άνθιμος, σημείωσε  ότι "πρώτα σφάλαμε εμείς και οι πολιτικοί, και ο λαός, και οι δικαστικοί, και οι στρατιωτικοί και οι νομικοί, αλλά και ο λαός ο απλός που ζητούσε χρήματα και καλοπέραση και εγκατέλειψε την ύπαιθρο και πήγε στα αστικά κέντρα".

Σάλος για το άγαλμα, πιέσεις να στηθεί ένα στη Κοτζιά

Η τοποθέτηση του εν λόγω αγάλματος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, ο Δήμος Αθηναίων δέχεται έντονες πιέσεις τόσο από πολίτες όσο και από βουλευτές (ακόμη και του ΠΑΣΟΚ) για να δοθεί μία απάντηση στους Σκοπιανούς με την τοποθέτηση του αγάλματος του έφιππου Μεγάλου Αλέξανδρου του Γιάννη Παππά στην Πλατεία Κοτζιά.

Δεδομένου ότι το άγαλμα υπάρχει ωστόσο  παραμένει παροπλισμένο εδώ και πολλά χρόνια παρόλο που η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε λάβει απόφαση για την τοποθέτησή του.

"Ο ίδιος ο εκλιπών Γιάννης Παππάς είχε ξεκαθαρίσει πως θα επιθυμούσε να τοποθετηθεί το έργο τέχνης του στο σημείο μόνο αν συμφωνούσε στη μετακίνηση του δικού της η Σοφία Bάρη. Η ίδια, όμως, φέρεται να είναι αρνητική τόσο γιατί τονίζει ότι φιλοτέχνησε τον Θησέα για το συγκεκριμένο χώρο όσο και επειδή δεν της έχει αντιπροταθεί συγκεκριμένη θέση για τη μεταφορά του", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι το θέμα πρόκειται σήμερα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ αναμένεται να εξεταστούν ως εναλλακτικά σημεία τοποθέτησης τόσο άλλο σημείο της πλατείας Κοτζιά όσο και το Πεδίον του Άρεως

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άνθιμος για Σκόπια

SHARE:

24Media Network