Αντιδρούν οι κάτοικοι της Κοζάνης για το στρατόπεδο κράτησης παράνομων μεταναστών

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Κοζάνης για το στρατόπεδο κράτησης παράνομων μεταναστών

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων για το στρατόπεδο στη Κοζάνη που θα μετατραπεί σε σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Διαβάστε για τις αντιδράσεις που εγείρει το θέμα

Κάτοικοι από 78 χωριά στη Κοζάνη απέκλεισαν το στρατόπεδο κράτησης της Νεάπολης, διαμαρτυρόμενοι με τον σχεδιασμό του  υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που τον θέλει να μετατρέπεται σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Οι κάτοικοι εμποδίζουν τις εργασίες στο χώρο και δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν στο σημείο μέχρι τέλους.

Αν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας εκείνοι φαίνεται πως δεν πείστηκαν, καθώς και τη Πέμπτη κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Νεάπολης.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την επιτροπή αγώνα που έχει συγκροτηθεί με την υποστήριξη του δήμου Βοϊου ενώ ακολούθησε πορεία από το κέντρο της πόλης μέχρι το στρατόπεδο, που απέχει μόλις 150 μέτρα από το τελευταίο σπίτι του οικισμού.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Βοϊου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, τάχθηκε κατά της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών με το αιτιολογικό ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα επισήμανε ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου δεν παρέχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των μεταναστών και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει την κατάσταση από κοντά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα