Απέκλεισαν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Απέκλεισαν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης εισέβαλαν μέλη του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκινούν από σήμερα στην πόλη, ενόψει των εγκαινίων της 76ης Διεθνούς Έκθεσης

Οι διαδηλωτές αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, που περιφρουρούν το κτίριο από νωρίς το πρωί, αφού στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει στο δημαρχιακό μέγαρο, η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργο Παπανδρέου, με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Αποχώρησαν λίγο μετά τις 11:30 το πρωί από το δημαρχείο δηλώνοντας πως η κινητοποίησή τους είχε συμβολικό χαρακτήρα.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, και στην ανεργία ανήρτησαν στο δημαρχείο ένα μεγάλο πανό που γράφει:

“Κόβουν μισθούς συντάξεις, μας πετούν στην ανεργία, μας φορτώνουν χαράτσια, λαϊκή συμμαχία έναντι στη συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ, Όλοι με το ΠΑΜΕ Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 6:30 Πλατεία Αριστοτέλους ΠΑΜΕ”.

Διαμαρτυρία νοσοκομειακών γιατρών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των γιατρών. Η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης στην απεργία ανήλθε χτες στο 50%, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Χρήστος Παπαστεργίου .

“Διεκδικούμε γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας” είπε το μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ, Στρατής Πλωμαρίτης, τονίζοντας ότι στα νοσοκομεία όλης της χώρας υπάρχουν 5.000 κενές θέσεις γιατρών ενώ δεν έχουν ακόμη γίνει οι προσλήψεις των 2000 γιατρών που προβλέπονταν για το 2009 βάσει νόμου.

*Φωτογραφία αρχείου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα