Απεβίωσε η Δούκισσα

Απεβίωσε η Δούκισσα

Σβήνουν σιγά σιγά οι γνήσιες λαϊκές φωνές με τις οποίες πέρασαν και μεγάλωσαν γενιές ολόκληρες, τραγουδώντας τις επιτυχίες τους. Μία από τις μεγάλες κυρίες του λαϊκού τραγουδιού, η Δούκισσα έφυγε τελικά από τη ζωή.

Είχε συνδέσει το ονομά της με μεγάλες επιτυχίες των περασμένων δεκαετιών. Αμέτρητοι οι θαυμαστές της οι οποίοι κατέκλυαν τα κέντρα που τραγουδούσε. Η Δούκισσα, έφυγε από τη ζωή μετά τη σκληρή μάχη με τον καρκίνο, μάχη που κράτησε συνολικά 18 χρόνια.

Γνήσια Πειραιώτισα, η Δούκισσα Φωταρά, γεννήθηκε το 1941 και ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια μόλις στα 12 της, με τη βοήθεια του πατριού της και γνωστού μπουζουξή, Γιάννη Λαουτάρη .

Η Δούκισσα πρωτοτραγούδησε σε δίσκο 78 στροφών, το τραγούδι του Χρυσίνη |Με την κοπέλα π' αγαπώ" και μετά πέρασε στον κόσμο των μεγάλων νυχτερινών κέντρων της Αθήνας. Εκεί τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες, όπως "Δεν είσουν κύριος", "Aτάκα και επί τόπου" "Ανθρωποι είμαστε", "Πού πάς χωρίς αγάπη".

ADVERTISING

Οι δίσκοι της "Ατάκα και επί τόπου" το 1975 και "Λαϊκά για τη Δούκισσα", το 1984 έγιναν "χρυσοί".

Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει δύο γιούς, οι οποίοι και ήταν στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο καρκίνος τη χτύπησε πριν 18 χρόνια ωστόσο δεν δείλιασε. Αγωνίστηκε παρόλα τα προβλήματα της μέχρι πριν περίπου πέντε μήνες όταν και εισήθη στο νοσοκομείο ύστερα από ένα ατύχημα, το οποίο επιδείνωσε την κατάσταση.

"Νιώθω ότι είμαι ανήμπορη", είχε δηλώσει τότε ενώ όταν την ρώτησαν αν κάνει σχέδια για το μέλλον απάντησε:

"Ο θεός γελάει μαζί σου όταν κάνεις σχέδια".

Η κηδεία της θα γίνει στις 13.00 το ερχόμενο Σάββατο, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

  

   

SHARE:

24Media Network