Σφίγγα ο Χριστοφοράκος

Σφίγγα ο Χριστοφοράκος
23/08/2004.ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ SIEMENS HELLAS ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ Κοι Μ.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Eurokinissi

Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν είχε η εξέταση του Μ. Χριστοφοράκου, από κλιμάκιο Ελλήνων βουλευτών. Απάντησε σε ελάχιστες ερωτήσεις και αρνήθηκε τη ροή μαύρου χρήματος ή ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με Έλληνες πολιτικούς

Αρνήθηκε ότι δωροδόκησε κόμματα και πολιτικούς στην Ελλάδα καθώς επίσης και πως είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα, ο πρώην πρόεδρος της “Siemens Hellas” Μιχάλης Χριστοφοράκος κατά τη κατάθεσή του στο κλιμάκιο της Εξεταστικής που έχει μεταβεί στο Μόναχο.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής Κ. Τσαβάρας, μέλος του κλιμακίου της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής βουλής που εξέτασε στο Μόναχο τον κ. Χριστοφοράκο, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens ισχυρίστηκε ότι “δεν είχε φιλία με κανέναν πολιτικό, δεν έχει δώσει δώρα ούτε είχε υποσχεθεί σε κανέναν πολιτικό, κόμματα, ούτε του ζητήθηκαν τέτοια δώρα σημαντικής αξίας”.

Kάνοντας χρήση του δικαιώματος να σιωπήσει με την επίκληση της ιδιότητας του κατηγορουμένου στην Ελλάδα, o κ. Χριστοφοράκος απάντησε στην πρωινή εξέταση κατ΄αρχήν στις δύο από τις επτά πρώτες γραπτές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

Ο κ. Χριστοφοράκος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις οι οποίες έχουν σχέση με τη δίωξη που του έχει ασκηθεί στην Ελλάδα, επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Χριστοφοράκο ετέθη από τον παρόντα στην εξέταση εισαγγελέα Γιάννη Χριστοδούλου το ζήτημα της αξιοποίησης του νέου νομικού πλαισίου για τη μεταχείριση μαρτύρων, αλλά σε μια πρώτη φάση το απέκρουσε.

Μάλιστα ο πρώην ισχυρός άντρας της Siemens Hellas, φέρεται ενοχλημένος από τα όσα είπε χθες ο Ρ. Σίκατσεκ, ο οποίος παραδέχθηκε τη ροή μαύρου χρήματος, προς πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.

Αποστολή δεν εξετελέσθη

Απογοητευμένα εμφανίζονται τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για το σκάνδαλο της Siemens από την εξέταση του πρώην προέδρου της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κων. Τζαβάρας δήλωσε ότι ο κ. Χριστοφοράκος “δεν είπε τίποτε καινούριο, αντιθέτως περιόρισε και όσα είχε καταθέσει στο παρελθόν”.

Ο Λεων. Γρηγοράκος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι ο κ. Χριστοφοράκος “αρνήθηκε” τους Έλληνες μάρτυρες και πολιτικούς “που τόσο καλά του συμπεριφέρθηκαν”.

Σημείωσε ότι ο κ. Χριστοφοράκος αρνήθηκε τους πάντες και τα πάντα και είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με κανέναν σε κανένα επίπεδο, ούτε πολιτικό, ούτε κοινωνικό, ούτε οικογενειακό.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος εκτίμησε ότι “ο κ. Χριστοφοράκος επέλεξε να τύχει της προστασίας του γερμανικού κράτους και όχι της προστασίας που του παρέχει το ελληνικό δίκαιο και το ελληνικό κράτος”.

Τέλος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κων. Αϊβαλιώτης εκτίμησε ότι είναι σικέ διαδικασία και στο Μόναχο φάνηκε ότι ο κ. Χριστοφοράκος κάνει μια προσπάθεια καθυστέρησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα