Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας: “Κάναμε την ενδεδειγμένη χρήση χημικών”

Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας: “Κάναμε την ενδεδειγμένη χρήση χημικών”

Εκτεταμένη κατά τους πολίτες, ενδεδειγμένη κατά τις αρχές ήταν η ρίψη χημικών στα επεισόδια στην Πάτρα. Δέκα άτομα προσήχθησαν, ένας ελαφρά τραυματίας

Τους λόγους που οδήγησαν στην εκτεταμένη κατά τους πολίτες, ενδεδειγμένη κατά την ίδια, ρίψη χημικών στα επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας, αναφέρει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή (18/11).

Όπως κάνει γνωστό, έγιναν δέκα προσαγωγές ενώ υπήρξε και ένας τραυματίας. Πρόκειται για έναν 19χρονο, που έφερε θλαστικό τραύμα στο αριστερό ζυγωματικό, το οποίο προκλήθηκε από άγνωστο αντικείμενο. Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πατρών και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε χθες (17-11-2012), στο πλαίσιο εορτασμού της 39 Επετείου του Πολυτεχνείου, από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών προς τις κεντρικές οδούς της πόλης της  Πάτρας, προκλήθηκαν μικρές φθορές σε υαλοπίνακες δυο  (2) τραπεζικών υποκαταστημάτων και ενός (1)  βιβλιοπωλείου.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ), ενώ αυτές προέβησαν στην ενδεδειγμένη χρήση χημικών προκειμένου να ομαλοποιηθεί η όλη κατάσταση.

Προσήχθησαν δέκα (10) άτομα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ενώ τραυματίστηκε ένας 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Ο 19χρονος έφερε θλαστικό τραύμα στο αριστερό ζυγωματικό, το οποίο προκλήθηκε από ρίψη άγνωστου αντικειμένου και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα