Αγγλία: Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ στα γήπεδα

Αγγλία: Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ στα γήπεδα
© 2021 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Στην Αγγλια σκέφτονται να άρουν την απαγόρευση για κατανάλωση αλκοόλ στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα, κατόπιν εισήγησης του πρώην υπουργού αθλητισμού, Τρέισι Κράουτς.

Σε μια ακόμα αλλαγή προτίθενται να προχωρήσουν στην Αγγλία, καθώς μετά την άδεια για τους όρθιους οπαδούς σε Premier League και Championship, προτίθενται να επιτρέψουν και την κατανάλωση αλκοόλ στα γήπεδα, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Η απαγόρευση κατά της κατανάλωσης αλκοόλ ισχύει από το 1985, ως μέτρο κατά του χουλιγκανισμού. Σύμφωνα με την “Guardian” η πρόταση του πρώην υπουργού αθλητισμού της βρετανικής κυβέρνησης, θα δοκιμαστεί πιλοτικά στη League Two και τη National League (τέταρτη και πέμπτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου). Αν οι δοκιμές στεφθούν από απόλυτη επιτυχία, τότε θα εφαρμσοστεί σε όλες τις κατηγορίες.

Η συγκεκριμένη πρόταση, όπως αναφέρει το SPORT 24, θα προκαλέσει αρκετή συζήτηση στη βρετανική κοινή γνώμη, ειδικότερα μετά από όσα συνέβησαν στον τελικό του Euro 2020, με την απόπειρα εισβολής Άγγλων φιλάθλων στο Γουέμπλεϊ στον τελικό με την Ιταλία.

Ο Κράουτς δήλωσε στους Times μεταξύ άλλων: “Η άποψή μας για το αλκοόλ και το ποδόσφαιρο είναι ξεπερασμένη. Δεν βοήθησε όταν βλέπουμε σκηνές σαν αυτές στο Γούεμπλεϊ (σ.σ. τον τελικό του Euro 2020). Αλλά γι’ αυτό το λόγο θα το εφαρμόσουμε πιλοτικά στην αρχή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version