Αντετοκούνμπο: Δεν μίλησα για μένα και τον Θανάση, το έκανα για όσους αντιμετωπίζουν ρατσισμό

Αντετοκούνμπο: Δεν μίλησα για μένα και τον Θανάση, το έκανα για όσους αντιμετωπίζουν ρατσισμό
O Γιάννης Αντετοκούνμπο AP

Ο σπουδαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας μίλησε στην ΕΡΤ για το πρόσφατο περιστατικό ρατσισμού σε βάρος του αδελφού του, Θανάση. Τι είπε για την κίνηση του πρωθυπουργού, να φορέσει τη φανέλα με το όνομά του.

Το πρόσφατο κρούσμα ρατσισμού από τον Τάκη Τσουκαλά, εν ώρα εκπομπής, κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο, είχε προκαλέσει πολλές και έντονες αντιδράσεις. Ο αδερφός του Θανάση, Γιάννης Αντετοκούνμπο, είχε πάρει θέση, ενώ το όλο θέμα έφτασε μέχρι το ΕΣΡ και τον Άρειο Πάγο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην ΕΡΤ για το περιστατικό, αρκετές μέρες μετά το συμβάν, λέγοντας πως τότε είχε χάσει τον ύπνο του και ότι με την αντίδρασή του ήθελε να στηρίξει όσους ανθρώπους υφίστανται ρατσισμό. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

“Σίγουρα περίμενα ότι θα γίνει ένας ντόρος με το ποστάρισμά μου, πρόσθεσε. Δεν έχω μιλήσει ξανά για τέτοιο θέμα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που λες ότι φτάνει ως εδώ. Που λες ότι δεν πάει πιο κάτω. Έχασα τον ύπνο μου, στεναχωρήθηκα πολύ. Πιο πολύ δεν το έκανα για εμένα και τον Θανάση, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό στη ζωή τους. Ήταν ωραία και η κίνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που φόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα. Αν μπορεί να βγει κάποιος κατά του Θανάση, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει στον Παναθηναϊκό, τι θα πει κάποιος για ένα παιδί στο δημοτικό. Φανταστείτε τι θα πει κάποιος σε ένα παιδί 5-7 χρονών. Ο Θανάσης εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει με την ψυχή του, το διασκεδάζει περισσότερο από τον καθένα εκεί έξω”.

Πέρα από το εν λόγω συμβάν, ο Γιάννης αναφέρθηκε και στους Έλληνες φιλάθλους που τον στηρίζουν με την παρουσία τους στο γήπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά: Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους. Είναι ωραίο να βλέπω ελληνικές σημαίες στο γήπεδο και να ακούω ανθρώπους που φωνάζουν το όνομά μου”. Επίσης, σχολίασε το παρατσούκλι “Σούπερμαν” που του προσέδωσε ο θρύλος του μπάσκετ Σακίλ Ο’ Νιλ: “Είναι τεράστιο κοπλιμέντο, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA. Δεν θέλω να είμαι ο σούπερμαν, θέλω να παραμείνω ο Γιάννης. Ο Greek Freak”.

Τέλος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε ότι προσπαθεί πάντοτε να γίνεται καλύτερος και να βοηθά το σύνολο, καθώς και ότι κάνει ό,τι χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα