Αντετοκούνμπο για τις άστοχες βολές: “Δεν υπάρχει μυστικό, πρέπει να σουτάρω περισσότερο”

Αντετοκούνμπο για τις άστοχες βολές: “Δεν υπάρχει μυστικό, πρέπει να σουτάρω περισσότερο”
AP

Να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά για να βελτιώσει τα ποσοστά του στις βολές θέλει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως εξήγησε μετά από τη 1/10 που είχε στην κατά τα άλλα σπουδαία εμφάνισή του απέναντι στους Μάβερικς.

Η εμφάνισή του στην εντός έδρας νίκη επί των Ντάλας Μάβερικς ήταν αντάξια ενός MVP. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 12/16 δίποντα και 2/5 τρίποντα, είχε όμως και 1/10 βολές που βοήθησαν την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς να διεκδικήσει το ματς μέχρι το φινάλε. Ο Greek Freak μίλησε για την συγκεκριμένη επίδοση μετά από το τέλος του αγώνα και παραδέχθηκε πως πρέπει απλά να προπονηθεί ακόμη περισσότερο για να βελτιώσει το ποσοστό του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά στο μαρκάρισμα τον Ντόντσιτς, του βάλαμε κορμιά, τον αναγκάσαμε να πασάρει τη μπάλα. Την έχει συνεχώς στα χέρια του. Πρέπει να είμαστε έτσι για 48 λεπτά. Και ο Χόλιντεϊ και όλοι έκαναν καλή δουλειά.

Πρέπει να σουτάρω περισσότερο, να προπονηθώ να δώσω έμφαση στην τεχνική μου. Όσο περισσότερο σουτάρεις, όσο περισσότερο δουλεύεις, τόσο καλύτερος γίνεσαι, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στις βολές. Δεν σκέφτομαι όταν είμαι στη γραμμή, απλώς σουτάρω, αυτό κάνω από παιδί. Προσπαθώ να έχω καλή τεχνική, να μην είναι κοντές οι εκτελέσεις μου.

Ο Πορζίνγκις θέλει να σουτάρει τρίποντα, θέλει και να εκτελεί στο ένα πόδι, ξέρουμε ποιος είναι, πρέπει να τον δυσκολεύουμε, να τον αναγκάζουμε να βάζει τη μπάλα στο παρκέ, να πηγαίνει προς τα αριστερά. Είναι τεράστιος, ξέρεις ότι δεν μπορείς να του μπλοκάρεις το σουτ, πρέπει απλώς να τον δυσκολέψεις.

Είναι ωραία τα ματς που ακολουθούν (με Νετς και Λέικερς), θα είναι καλή ευκαιρία για εμάς για να βελτιωθούμε. Μόνο αυτό υπάρχει στο μυαλό μας. Σίγουρα όμως ακόμη και αν κερδίσουμε, δεν θα λέει κάτι. Πρέπει απλά να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα, στην άμυνα και στην επίθεση, να είμαστε ομαδικοί, να βελτιωνόμαστε πνευματικά ως ομάδα.

Είναι προφανές ότι δεν είναι ωραίο να μη βρίσκεσαι στο παρκέ εξαιτίας φάουλ, στο τέλος της ημέρας όμως ξέρω πως θα υπάρχουν βράδια που θα έχω πρόβλημα, θα βρίσκομαι στον πάγκο και θα πρέπει να εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου. Όταν γυρίζω, θα πρέπει να είμαι επιθετικός. Στο τέλος το έκανα, ήμουν επιθετικός, βρήκα και τους συμπαίκτες μου.

Ο Κρις Μίντλετον είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Στα κρίσιμα πρέπει να του δίνεις τη μπάλα. Θέλει τις μεγάλες στιγμές και τον εμπιστεύομαι. Είναι απίθανος ηγέτης“.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version