Αντετοκούνμπο: Συμφώνησε για την supermax επέκταση με τους Μπακς

Αντετοκούνμπο: Συμφώνησε για την supermax επέκταση με τους Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο AP

Δεν πάει πουθενά! Οι μνηστήρες έμειναν με την όρεξη καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπογράφει τη supermax επέκταση για να μείνει στους Μιλγουόκι Μπακς μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Επτά χρόνια μετά από το ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε και με πράξεις πόσο πιστός είναι στους Μπακς. Ο MVP του 2019 και του 2020 δεν άφησε άλλο χρόνο να χαθεί και συμφώνησε την Τρίτη (15/12) να υπογράψει την supermax επέκταση (τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Λίγκας) που του πρόσφερε η ομάδα του Μιλγουόκι, στην οποία θα μείνει έως το καλοκαίρι του 2026.

Ο Greek Freak, ο οποίος προετοιμάζεται για τη σεζόν 2020/21, είχε στείλει το μήνυμά του αμέσως μετά από τον αποκλεισμό των Μπακς από τους Χιτ στα ημιτελικά της Ανατολής και όχι μία, αλλά δύο φορές μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου. Και τώρα, ανακοίνωσε αυτός τη μεγάλη είδηση: “Αυτό είναι το σπίτι μου, αυτή είναι η πόλη μου. Είμαι ευλογημένος που θα είμαι μέλος των Μιλγούοκι Μπακς για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ας τα κάνουμε να μετρήσουν” έγραψε.

Μετά από επτά σεζόν στο ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο έχει πάρει 106.999.972 δολάρια, την ερχόμενη περίοδο θα πάρει 27.528.090 και από το φθινόπωρο του 2021 κι έπειτα θα μπει σε ισχύ η νέα του συμφωνία με τους Μπακς που θα βάλει στον λογαριασμό του ακόμη 228 εκατομμύρια δολάρια έως το καλοκαίρι του 2026.

Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Λίγκας, όπως είχε αναλύσει τον Φεβρουάριο του 2019 το Sport24.gr, έστω και αν τα ποσά έχουν αλλάξει εξαιτίας της πανδημίας και της κόντρας με την Κίνα που ανάγκασαν το salary cap να μείνει φέτος στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και να έχει μικρότερες αυξήσεις ανά έτος σε σχέση με αυτές που είχαν υπολογιστεί.

Πιστός στον οργανισμό που τον πίστεψε όσο κανείς και τον έριξε από την πρώτη μέρα στα βαθιά, πίσω στο φθινόπωρο του 2013, ο Αντετοκούνμπο ήξερε τι ήθελε, άκουσε την καρδιά του και αν όλα λειτουργήσουν όπως τα ονειρεύεται, θα τελειώσει την καριέρα του έχοντας παίξει σε έναν οργανισμό, όπως έκανε ο Κόμπι Μπράιαντ, όπως έκανε ο Ντιρκ Νοβίτσκι, όπως έκανε και ο Τιμ Ντάνκαν, τρεις αθλητές τους οποίους εκτίμησε στον υπερθετικό βαθμό.

Τους προηγούμενους δύο μήνες, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου για την ακρίβεια, ο Greek Freak βρέθηκε στην Ελλάδα, είχε μαζί του τον assistant coach (και παλαίμαχο σέντερ) Βιν Μπέικερ και τον προπονητή σουτ, Τζος Οπενχάιμερ, ο οποίος γύρισε στους Μιλγουόκι Μπακς πριν από μερικές εβδομάδες για να βοηθήσει τους παίκτες του Μάικ Μπουντενχόλζερ να βελτιώσουν την εκτέλεσή τους από την περιφέρεια.

Τη σεζόν 2019/20 ο Αντετοκούνμπο είχε 29.5 πόντους από 63.1% στο δίποντο, 30.4% στο τρίποντο και 63.3% στις βολές, μαζί με 13.6 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ ανά μόλις 30.4 λεπτά συμμετοχής σε 63 αγώνες της κανονικής περιόδου. Στην καριέρα του και σε σύνολο 528 αναμετρήσεων έχει 20.1 πόντους από 54.7% στο δίποντο, 28.4% στο τρίποντο και 72.2% στις βολές, μαζί με 8.9 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.3 μπλοκ ανά 32.5 λεπτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα