Αταλάντα – Παρί 1-2: Με ανατροπή στις καθυστερήσεις προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αταλάντα – Παρί 1-2: Με ανατροπή στις καθυστερήσεις προκρίθηκε στα ημιτελικά

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε μία μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League αποκλείοντας με 2-1 την Αταλάντα πετυχαίνοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Τι κι αν μέχρι το 90΄η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν πίσω στο σκορ στον προημιτελικό του Champions League κόντρα στην Αταλάντα. Όπως αναφέρει το Sport24, η ομάδα του Τούχελ πήρε τελικά την πρόκριση επικρατώντας 2-1 της ιταλικής ομάδας με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ήρωες του παιχνιδιού ο Μαρκίνιος (90′) και ο Τσούπο Μοτίνγκ (90+3′). Με αυτόν τον τρόπο η Παρί πέρασε στον ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λειψίας ή Ατλέτικο Μαδρίτης.

Από την αρχή της αναμέτρησης, το ματς έδειξε ότι θα είναι ανοιχτό με αρκετές ευκαιρίες. Σε μόλις τρία λεπτά αγώνα η Αταλάντα απείλησε με ένα σουτ του Παπού Γκόμεζ που κατέληξε στην αγκαλιά του Κέιλορ Νάβας. Δευτερόλεπτα αργότερα ήταν σειρά της Παρί να απαντήσει. Ο Νεϊμάρ βρέθηκε απέναντι από τον Σπορτιέλο, αλλά το τελείωμά του κατέληξε άουτ.

Στο 11′ ο τερματοφύλακας της Παρί χρειάστηκε ξανά να επέμβει σε μία κεφαλιά του Χάτεμπορ. Εκεί που η Αταλάντα προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα, η Παρί έφυγε στην αντεπίθεση με τον Νεϊμάρ, αλλά ο Βραζιλιάνος στο 19ο λεπτό έκανε άσχημη επιλογή ψάχνοντας τον Ικάρντι μέσα στην περιοχή.

Στο 27ο λεπτό η Αταλάντα απέκτησε το προβάδισμα. Ο Πάσαλιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έπειτα από κόντρες και με ωραίο σουτ κέρδισε τον Κέιλορ Νάβας γράφοντας το 1-0. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Παρί είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Στο 41′ ο Σαράμπια σε μία κόντρα επίθεση έψαξε τον Ικάρντι στην περιοχή, αλλά ο Τζιμσίτι παρενέβη και ο Αργεντινός δεν κατάφερε να σουτάρει. Στο 42ο λεπτό ο Χάτεμποερ έκανε ένα λάθος γύρισμα, ο Νεϊμάρ βγήκε μόνος του απέναντι στον Σαράμπια, αλλά δεν κατάφερε ξανά να ευστοχήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αταλάντα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά κρατώντας μπάλα και προσπαθώντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Στο 58′ οι Μπεργκαμάσκι έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Τολόι πήρε την κεφαλιά στην περιοχή, ο Τζιμσίτι στη συνέχεια έκανε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Παρί έπαιρνε την κατοχή και προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι. Η είσοδος του Εμπαπέ στο 59ο λεπτό ενίσχυσε την ομαδα του Τούχελ, με τον Γάλλο να προσπαθεί να συνδυαστεί με τον Νεϊμάρ. Ωστόσο, οι Ιταλοί απορροφούσαν την πίεση.

Στο 74′ η Παρί έχασε μία σπουδαία ευκαιρία. Ο Εμπαπέ πατησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε ένα πλασέ, αλλά ο Σπορτιέλο απέκρουσε με τα πόδια αποσοβώντας τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα οι Παριζιάνοι ξαναχτύπησαν την “πόρτα” του γκολκίπερ της Αταλάντα. Ο Νεϊμάρ ντρίμπλαρε, πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Σπορτιέλο μπλόκαρε ξανά. Η ομάδα του Τούχελ συνέχιζε να πιέζει, αλλά όταν χρειαζόταν ο γκολκίπερ της Αταλάντα δήλωνε παρών. Στο 80′ ο Εμπαπέ σούταρε από τα όρια της περιοχής αποτυχημένα, ενώ ο Γάλλος ένα λεπτό αργότερα δεν ευστόχησε από θέση τετ α τετ.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η Αταλάντα θα πάρει την πρόκριση, η Παρί γύρισε το ματς τούμπα. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, ο Μαρκίνιος έφερε το ματς στα ίσα. Ο Νεϊμάρ γύρισε μέσα από την περιοχή και ο Βραζιλιάνος από κοντά έγραψε το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα, οι Παριζιάνοι πέτυχαν την ολική ανατροπή. Ο Εμπαπέ κινήθηκε από τα αριστερά και ο Τσούπο Μοτίνγκ με πλάσε έκανε το 2-1.

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Τζιμσίτι, Καλδάρα, Τολόι, Γκοζάν, Φρόιλερ, ντε Ρουν, Χάτεμποερ, Πάσαλιτς, Γκόμεζ, Ζαπάτα

Παρί (Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεπέ, Μπερνάτ, Ερέρα, Μαρκίνιος, Γκουέιγ, Σαράμπια, Ικάρντι, Νεϊμάρ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version