Δημοσιογράφος αποκαλεί τους Lakers “αράπηδες” και προκαλεί την οργή του κοινού

Δημοσιογράφος αποκαλεί τους Lakers “αράπηδες” και προκαλεί την οργή του κοινού

Η Alison Morris, αποκάλεσε τους Lakers "αράπηδες" (Niggers) και προκάλεσε την οργή του κοινού. Όπως εξήγησε, ζητώντας δημόσια συγγνώμη, επρόκειτο για ένα "σαρδάμ".

Η Αμερικανίδα παρουσιάστρια ειδήσεων απολογήθηκε ύστερα από λάθος εκ παραδρομής, που έκανε κατά τη διάρκεια εκτάκτου δελτίου ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Independent, η Alison Morris κάλυπτε έκτακτο δελτίο ειδήσεων για το θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, όταν αναφερόμενη στους Lakers χρησιμοποιήσε αντί για το όνομα της ομάδας τη λέξη “αράπηδες”. Το στιγμιότυπο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απέκτησε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας την οργή του κοινού.

Η Alison Morris αμέσως απολογήθηκε, ύστερα από την σύγχυση που προκάλεσε το λάθος της. Η ίδια αιτιολογήθηκε διατεινόμενη πως επρόκειτο για ένα σαρδάμ. “Νωρίτερα σήμερα, την ώρα που μετέδιδα τα νέα για τον τραγικό χαμό του Κόμπι Μπράιαντ, έκανα σαρδάμ, συνδιάζοντας τα ονόματα των Knicks και των Lakers, είπα “Nakers”. Ήθελα να ξέρετε πως ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσα κάποιον ρατσιστικό όρο. Λυπάμαι για τη σύγχυση που προκάλεσα”, εξήγησε.

Η απολογία της δίχασε το κοινό. Ορισμένοι υποστήριξαν πως πράγματι επρόκειτο για ένα σαρδάμ, ενώ άλλοι θεωρούν ότι το λάθος της είναι ασυγχώρητο και η αιτιολογία της ψευδής.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα