Ελίνα Τζένγκο: “Αν και γεννήθηκα στην Ελλάδα, μέχρι το 2018 δεν είχα την υπηκοότητα”

Ελίνα Τζένγκο: “Αν και γεννήθηκα στην Ελλάδα, μέχρι το 2018 δεν είχα την υπηκοότητα”
Η Ελίνα Τζένγκο στο «The 2Night Show» glomex - ant1

Η Ελίνα Τζένγκο μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αθλητές, καθώς και για τον λόγο που άργησε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, κάτι που έγινε το 2018.

Στην εκπομπή «The 2Night Show» βρέθηκε καλεσμένη το βράδυ της Τρίτης η «χρυσή» πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Ελίνα Τζένγκο.

H 20χρονη Πρωταθλήτρια Ευρώπης μίλησε για το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε και τη συγκίνηση που νιώθει για τη στήριξη του κόσμου, ενώ εξήγησε πόσο δύσκολο ήταν, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα από Αλβανούς γονείς, να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

«Είμαστε τρεις αδερφές, λύγισα όταν είδα τη μία μου αδερφή στο αεροδρόμιο. Έλειπε πολλούς μήνες σεζόν και δεν περίμενα να τη δω εκεί. Το παράπονο που έχουμε εμείς οι αθλητές είναι ότι περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου όχι μόνο στις χαρές μας, αλλά και όταν έχουμε μια κακή χρονιά. Ασχολούμαι δέκα χρόνια με τον στίβο, τα τελευταία πέντε ρίχνω ακόντιο. Ξεκίνησα στίβο μέσα από τις αδερφές μου, γιατί ζήλευα. Ο προπονητής μου πήρε τη μεγάλη μου αδερφή και της είπε να με πάει να δοκιμάσω. Ξεκινάς από όλα τα αγωνίσματα. Μέσα από τις προπονήσεις είδε ο προπονητής ότι μπορώ και μου είπε να δοκιμάσω ακόντιο. Τελικά μου ταίριαξε. Κάνω και γυμναστική εκτός του στίβου, ειδικά βάρη», ανέφερε αρχικά η αθλήτρια.

Ενώ για το γεγονός ότι δεν είχε την ελληνική υπηκοότητα, παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη χώρα, η ίδια υποστήριξε:

«Οι γονείς μου είναι από την Αλβανία, εγώ και η μικρή μου αδερφή γεννηθήκαμε εδώ. Πήρα την υπηκοότητα τόσο γρήγορα, στα 16, λόγω των επιδόσεων που είχα. Για αυτό δεν μπορούσα να πάω να δω τον παππού μου και τη γιαγιά μου στην Αλβανία. Θα μπορούσα να πάω, αλλά όχι να γυρίσω. Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα. Μας στερούν τα όνειρα. Ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη, έπιανα όρια για να αγωνιστώ στο εξωτερικό για την Ελλάδα και δεν μπορούσα. Έκλαιγα, τσακωνόμουν με τους γονείς μου και στεναχωριέμαι για αυτό. Για τους γονείς μου ήταν πιο δύσκολο. Νιώθεις ότι είσαι ξένος, ενώ γεννιέσαι σε ένα μέρος».

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα